Bruschetta na slovenský spôsob alebo bundášik trocha inak
Foto: 1andy
U nás doma sa dosť často robieval chlebík vo vajíčku a volali sme ho bundáš chlebík. Ako dieťa som ho mala strašne rada aj Zobraziť celý popisU nás doma sa dosť často robieval chlebík vo vajíčku a volali sme ho bundáš chlebík. Ako dieťa som ho mala strašne rada aj s teplým čajíkom. Ja som vyrástla ale bundášik mám stále rada. Niekedy skúšam jeho netradičné spôsoby prípravy a určite ich poznáte aj vy. Jedlo dosť sýte,kalorické aj mastné a tak zo strachu z prehrešku voči mojej postave som mala potrebu ho troška odľahčiť zeleninou a tak vniklo toto.Tak isto milujem aj bruschetty tak som to spojila 2v1 :-) Vyskúšajte a posúďte sami.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si klasický chlieb vo vajci.Rozšľaháme si vajcia so soľou a vegetou podľa chuti. V tejto zmesi obaľujeme chlebíky a vysmážame na rozpálenom oleji. Toto pozná snáď každý s Vás.
- 2
Keď máme takto pekne chlebík pripravený kým nám chladne pokrájame si rajčiny na drobné kúsky posolíme a primiešame bazalku nesekanú na drobno. Najlepšia je čerstvá, ak nemáte kľudne môžte dať aj sušenú. Prilejeme trocha oleja a túto fantastickú zmes navrstvíme na pripravený chlieb. Ešte prelejeme - pokvapkáme kvalitným olivovým olejom, posypeme syrom /mozzarella,cheddar,eidam/ podľa toho čo je v chladničke a už si len pochutnávame.
- 3
Prajem Vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
u nas sa robil iba tak s vajickom a k tomu cibulka /surova/