Foto: zirafninka1
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 a 1/2 KL |
|
štipka |
|
|
|
1/2 PL |
|
3 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
Kešu krém: | |
1 a 1/2 hrnčeka |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
3 - 4 PL |
|
štipka |
|
2 hrste |
|
Čokoládová poleva: | |
200 ml |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kešu krém, ktorý svojou chuťou pripomína tvaroh. Kešu oriešky namočíme v studenej vode aspoň na 4 hodiny. Potom ich precedíme, preložíme do mixéra a s 3 PL vody rozmixujeme. Postupne pridávame zvyšné suroviny (okrem brusníc) a rozmixujeme na hladký krém. Podľa chuti môžeme pridať viac citrónovej šťavy alebo javorového sirupu.
-
2
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
3
V miske zmiešame múku, kakao, cukor, vanilku, kypriaci prášok a štipku soli.
-
4
V druhej mištičke zmiešame javorový sirup a guarovú gumu/múku.
-
5
Postupne prilievame mlieko a olej.
-
6
Suroviny z oboch misiek rukou premiešame.
-
7
Vznikne nám tuhšie cesto.
-
8
Mokrými rukami ho roztlačíme do malej formy (21x21cm) vyloženej papierom na pečenie.
-
9
Do kešu krému primiešame sušené brusnice a krém rozotrieme na cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 25 - 30 minút. Necháme vychladnúť.
-
10
Na polevu si pripravíme horkú čokoládu a "smotanu".
-
11
Rastlinnú smotanu zohrejeme - nevaríme. Odstavíme a pridáme kúsky čokolády. Metličkou miešame, kým sa čokoláda neroztopí.
-
12
Polevu rozotrieme na upečený vychladnutý koláč. Keď je takmer tuhá, posypeme ju hrubozrnnou soľou (vynechajte ak nemáte radi kombináciu sladkého a slaného).
-
13
Koláč necháme úplne stuhnúť v chladničke.
-
14
Inšpiráciu som našla tu http://bittersweetblog.wordpress.com/2012/05/03/let-them-eat-vegan/.
Aj keď suroviny sú mi cudzie, oceňujem kvalitné foto, ľahko zrozumiteľný popis a tvoje šikovné ruky.
Vsechno se tady necim nahrazuje? ... neskutecne!
Pro ty, kteri nevedi co je to guarova guma: pouziva se namisto kukuricneho, nebo bramboroveho skrobu na zahustovani potravin a ma 5x-7x silnejsi ucinek ... takze kdo nema doma, pouzije proste normalni skrob.