Broskyňové gule (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Síce sa nevyrovnajú slivkovým, ale sú tiež veľmi chutné:) Nechajte sa inšpirovať.

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky necháme do mäkka uvariť.
  2. Potom ich buď pretlačíme alebo nastrúhame na najmenšom strúžiku.
  3. Pridávame polohrubú múku podľa potreby tak, aby sme vytvorili nelepivé cesto.
  4. Necháme ho cca 10min. odležať.
  5. Zatiaľ si nakrájame broskyňe.
  6. Odtrhávame si kúsky cesta a balíme broskyne.
  7. Gule necháme prevariť cca 5-6 min.
  8. Po vychladnutí obalíme v pomletom maku a podávame s cukrom a roztopeným maslom. Dobrú chuť:)