Foto: tkatka
Chutný dezert
12
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Dno a boky okruhlej tortovej formy s odnímateľným okrajom vyložíme piškótami.
-
3
Z mlieka, vanilkového pudingu a dvoch žľtkov uvaríme krém.
-
4
Kompót scedíme, v šťave rozmiešáme zlatý klas krátko povaríme.
-
5
Zlatý klas krém vmiešáme do vlažného krému.
-
6
Bielky dotuha vyšľaháme s cukrom.
-
7
Tuhý sneh vmiešáme do krému.
-
8
Pridáme polovicu posekaných broskýň a zamiešáme.
-
9
Vylejeme na piškóty, posypeme zvyšnými pokrájanými broskyňami a na chladnom mieste necháme stuhnúť.
-
10
Vychladenú tortu ozdobíme šľahačkou a jemne posypeme kakaom.
-
11
A takto vyzerá pokrájaný.
Diskusia k receptu