Broskyňová nepečená torta (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Chutný dezert
12 porcií |
45 minút príprava |
Postup- Potrebné suroviny.
- Dno a boky okruhlej tortovej formy s odnímateľným okrajom vyložíme piškótami.
- Z mlieka, vanilkového pudingu a dvoch žľtkov uvaríme krém.
- Kompót scedíme, v šťave rozmiešáme zlatý klas krátko povaríme.
- Zlatý klas krém vmiešáme do vlažného krému.
- Bielky dotuha vyšľaháme s cukrom.
- Tuhý sneh vmiešáme do krému.
- Pridáme polovicu posekaných broskýň a zamiešáme.
- Vylejeme na piškóty, posypeme zvyšnými pokrájanými broskyňami a na chladnom mieste necháme stuhnúť.
- Vychladenú tortu ozdobíme šľahačkou a jemne posypeme kakaom.
- A takto vyzerá pokrájaný.
|