Broskyne v perine
Autor receptu: bonpari
Ak máte chuť na niečo poriadne sladké, veľmi rýchle a jednoduché, neváhajte :)
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Ak máme pekné broskyne, rozkrájame ich umyté na kúsky. Ak použijete staršie ako ja, šupku radšej ošúpte dole.
- Broskyne nakrájané na menšie kúsky zmiešame s cukrami a 1 lyžičkou škorice. Takto ich uložíme na maslom vymastené jenské sklo. Ja som použila menšiu guľatú formu.
- V miske zmiešame vločky, múku a druhú lyžičku škorice. Sypkú zmes vysypeme na broskyne. Masla použijeme toľko, aby sme zakryli celý povrch. Najlepšie je vybrať ho z chladničky, prípadne mrazničky a nastrúhať ho na slzičkovom struháku. Tak sa rozloží rovnomerne. Odokryté pečieme a podávame s troškou šľahačky na zjemnenie sladkej chuti.