Nadýchaný ryžový nákyp fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 29. mája 2014

Robila som výborný nadýchaný ryžový nákyp.

40 minút
príprava

Suroviny

4 bal.
6 ks
6 PL
3 bal.
z 1 ks citróna
2 ks (2x250 ml.)
200 g
1 konzerva alebo broskyne




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si variť sáčkovú ryžu, keď ju máme uvarenú zlejeme ju opláchneme hrniec čo sme v ňom varili ryžu a vysypeme ju tam. Zalejeme ju vriacou smotanou. Necháme aspoň 10-15 minúť postáť.

    Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme maslo, cukor, vanilkový cukor, citrónovú koru a žĺtka. Dobre vyšľaháme do peny. Potom si vyšľaháme do tuha bielka.

    Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymastíme si plech.

    Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do mierne vychladnutej ryži pomaličky dávame vyšľahané maslo a sneh. Asi 2/3 dáme na plech. Naukladáme na to ovocie a môžeme aj trochu pokvapkať kompótovou šťavou.

    Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na koniec ovocie prikryjeme zvyšnou ryžovou zmesou. Dáme piecť na 30 minút do rúry na 180 stupňou.

    Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené na plechu.

    Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a na tanieri je skutočne ako píšem nadýchaný a výborný odporúčam.

    Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tiginko
môj dospelý syn, toho času študujúci a zároveň pracujúci v zahraničí, odjakživa miluje ryžový nákyp. Pripravujem ho len pre neho, lebo my ostatní tak kúsok okoštovať ako zákusok a stačí. Bol to prvý recept, ktorý si vypýtal, keď začal sám experimentovať v kuchyni. Tvoj recept je trochu iný, najmä použitou šľahačkou, som rada zaň, lebo môjho najobľúbenejšieho syna môžem prekvapiť inovovaným nákypom :-)
jamarlen
veru, aj moje obľúbené jedlo zo študentských čias… a tá vôňa, keď sa pečie…..ach jaj, že by som zabudol na pochrámané koleno, znova začnem hrať basket, a doprajem si do sýtosti:)
sonulienka
Izka ďakujem, @tiginko to som rada, že sa Ti páči a prajem synovi veľa zdravia a dúfam, že mu tento ryžový nákup pochutí.
brambora
chapem to spravne? necham zovriet v hrnci smotanu a vsypem tam tu uvarenu ryzu, vypnem a cakam 15minut? ono to zhustne aj ked ta ryza bola uvarena? prepacte za otazky, ale chcela by som recept vyskusat, manzel lubi ryzovy nakyp, tak nech ho nedobabrem. :D dakujem.
sonulienka
@brambora uvarenú ryžu ja varím sáčkovú si zlejem, opláknem hrniec a nasypem znovu do toho hrnca čo sa varila ryžu a vyleješ na ňu vriacu šľahačkovú smotanu, premiešaš a necháš ešte 10-15 minút postáť. Aj keď je uvarená. Je to v poriadku, že sa pýtaš a na vareche si tykáme. Ak ešte niečo kľudne mi napíš nie je problém, sme tu na to aby sme si poradili a nie len kritizovali. A keď ho vyskúšaš napíš či sa podaril a hlavne či manželovi chutil. Budem veľmi rada.
hubata
Doteraz som robila ryžák len s mliekom, tá smotana samozrejme vsiakne do ryže a je chutnejšia. Vďaka za radu, aj to srdiečko si zapamätám.....

babkamt
Chutný ryžový nákyp si nám ponúkla. Ja tiež robím len s mliekom. Nabudúce pridám šľahačku. Je to obľúbené jedlo môjho muža.
sonulienka
Žienky teší ma, že sa Vám môj ryžový nákyp páči. Váhala som či ho sem mám dať ale ako vidím oplatilo sa. Ďakujem za komentíky.
kukulienka71
@sonulienka , dobre si urobila, že si o sem dala, nielen chute si narobila ale aj inováciu ponúkla. Ja som síce nikdy nemala rada ryžový nákyp, ale rodina si ho sem-tam vypýta, tak nabudúce bude podľa teba :-) Srdiečko je pekný znak ;-) ukladám
sonulienka
@kukulienka71 ďakujem za pekný komentík človek nikdy nevie s čím poteší a zdá sa mi, že tento receptík zaujal a možno aj poteší niekoho keď ho vyskúša a bude chutiť.
takina48
práve si ma inšpirovala na nedeľné pečenie.. urobím ryžový nákyp...
tori111222
jojooj.. toto som už dávno nerobila..urobím a hneď... super nápad. ďakujem
tatranka
Tiež som už dávno nerobila ryžový nákyp.Pripomenula si a teda aj ho veru v niektorý deň prestriem na stôl.
sonulienka
Teší ma, že som pripomenula staré ale osvedčené dobré jedlo. Ďakujem Vám za komentáriky.
martapaula
Mojej dcére veľmi chutil a to už je čo povedať,lebo ona sladké jedlá nemusí.
dvorka
Upiekla som podľa Tvojho receptu za veľký plech s čerešňami. Ostal už len kúsok, je skvelý.
ariela6
sonulienka tiež som robila tvoj ryžovy nakyp bol velmi dobry aj manžel mi ho pochvalil už budem robit len tento
brambora
prvykrat v zivote som robila "ryzak". a vybrala som si vas recept. najviac mi chutil v skolskej jedalni, odvtedy som taky dobry nikde nejedla. ale musim povedat, ze tento bol tiez bozsky. chutil nam. dakujem velmi pekne za recept.
kocka111
Škoda ze to je odfotene len z vrchu, a nie v reze. Takto nie je vidieť ci je nadychany....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia