Foto: starka
Snažím sa zaradiť zdravú brokolicu čo najčastejšie do jedálnička, ale zároveň aby chutila aj tým, čo obľubujú pikantné jedlo
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu , mrkvu a zemiaky olúpeme a pokrájame. Časť ružičiek brokolice a mrkvu nakrájanú na pásiky si odložíme. Ostatnú brokolicu , zemiaky a vnútro feferónky uvaríme v 1 l vody s dvomi kockami bujónu do mäkka
- 2
Keď je zelenina mäkká, pridáme 2 trojuholníčky taveného smotanového syra a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Doplníme vodou do 2 l, pridáme odložené ružičky brokolice a mrkvu uvedieme do varu a varíme ďalších 10 minút. ( Pozor na vykypenie !!!) Ak je potrebné prisolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu