Snažím sa zaradiť zdravú brokolicu čo najčastejšie do jedálnička, ale zároveň aby chutila aj tým, čo obľubujú pikantné jedlo
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu , mrkvu a zemiaky olúpeme a pokrájame. Časť ružičiek brokolice a mrkvu nakrájanú na pásiky si odložíme. Ostatnú brokolicu , zemiaky a vnútro feferónky uvaríme v 1 l vody s dvomi kockami bujónu do mäkka
- 2
Keď je zelenina mäkká, pridáme 2 trojuholníčky taveného smotanového syra a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Doplníme vodou do 2 l, pridáme odložené ružičky brokolice a mrkvu uvedieme do varu a varíme ďalších 10 minút. ( Pozor na vykypenie !!!) Ak je potrebné prisolíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu