Foto: iva63
vyskúšala som briošky upiecť v muffinovej forme...sú také malinké, chutné-:) v recepte som použila minimum cukru, nakoľko briošky si aj tak potierame domácim džemom...samozrejme, Zobraziť celý popisvyskúšala som briošky upiecť v muffinovej forme...sú také malinké, chutné-:) v recepte som použila minimum cukru, nakoľko briošky si aj tak potierame domácim džemom...samozrejme, každý si môže dať cukor podľa svojej potreby...my ich ale máme radi presne takéto-:) množstvo droždia je potrebné, nakoľko je v ceste použité 100g masla
porcií
na 220 °C
Postup
-
1
múku dáme do misky, urobíme jamku...do nej dáme droždie a vlažné mlieko...prisypeme trochu múky, premiešame , prikryjeme a necháme 15 minút kvások kysnúť.. rozpustíme si maslo,pridáme ho do misky s vykysnutým kváskom...maslo ale nesmie byť horúce, iba teplé... postupne popridávame všetky suroviny
-
2
miešame hákmi, pokiaľ cesto nehádže bubliny..
-
3
môžeme cesto pekne rukou dopracovať..prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút v teple
-
4
vykysnuté cesto dáme na dosku
-
5
rozdelíme ho na 12 rovnakých dielov ...
-
6
muffinovú formu potrieme rozpusteným maslom...z každej časti odoberieme kúsok cesta na vrchnú guličku-:)
-
7
takže 12 väčších dielov vložíme do formy a 12 guličiek máme pripravených...
-
8
do každej briošky urobíme dvomi prstami jamku
-
9
dôkladne potrieme žĺtkom
-
10
do jamky posadíme guličku
-
11
znova všetko dôkladne potrieme žĺtkom...necháme 10 minút podkysnúť
-
12
pečieme v rozohriatej rúre na 220 stupňov asi 15-20 minút...doba pečenia závisí od typu rúry...briošky necháme vo forme vychladnúť
-
13
prajem dobrú chuť-:)
-
14
skladujeme v uzatvorenej sklenenej nádobe
-
15
rozkrojíme a potrieme maslom, alebo domácim džemom-:)
@misqs17 pšeničný sirup kupujem v predajni zdravej výživy,alebo objednávam cez sunfood, "vygoogli" si to-:) môžeš však použiť aj med, ale ten je sladší, treba ho dať menej.
kuriatka :)))