Brigadeiro

sneica - fotkasneica, 14. decembra 2011
Brigadeiro
Foto: sneica

veľmi jednoduchý obľúbený cukrík(bonbón) v Brazílii a Portugalsku,...da sa použiť aj ako náplň do sušienok či zálievka,prípadne samotný cukrik sa dá rôzne plniť...recept je jednoduchý a hlavne rýchly....posúďte sami...

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
20 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    toto budeme potrebovať...

    Brigadeiro - obrázok 1
  2. 2

    rozpustime maslo...

    Brigadeiro - obrázok 2
  3. 3

    salko vylejeme na panvicu k maslu...

    Brigadeiro - obrázok 3
  4. 4

    kakao spracujeme s tekutinou (vodou alebo olejom)to preto aby sme nemali hrudky kakaa v hmote...

    Brigadeiro - obrázok 4
  5. 5

    vmiešame k salku s maslom...

    Brigadeiro - obrázok 5
  6. 6

    miešame kym sa vytvorí husta hmota,a bude sa tvoriť cestička...cca 20 min....nenechávame hmotu vrieť,len udržiavame pred bodom varu.

    Brigadeiro - obrázok 6
  7. 7

    je taká hustá že tažko steka z varechy...

    Brigadeiro - obrázok 7
  8. 8

    hmotu necháme schladiť v chladničke alebo v tomto obd.aj na balkóne...natrieme si ruky maslom,lyižičkou odoberáme hmotu a rukami tvarujeme guličky...

    Brigadeiro - obrázok 8
  9. 9

    takto som obalila z dr.Oetker...

    Brigadeiro - obrázok 9
  10. 10

    použila som aj farebný kokos...

    Brigadeiro - obrázok 10
  11. 11

    jednu som hneď chutnala...robila som ich včera podvečer a už nemáme ani jeden...:) snaď budú chutiť všetkým čo sa rozhodnú recept skúsiť...

    Brigadeiro - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Poznááám, teda, čítala som to v časáku...aj som si povedala, že to vyskúšam...krásne vyzerajú!