Foto: sneica
veľmi jednoduchý obľúbený cukrík(bonbón) v Brazílii a Portugalsku,...da sa použiť aj ako náplň do sušienok či zálievka,prípadne samotný cukrik sa dá rôzne plniť...recept Zobraziť celý popis veľmi jednoduchý obľúbený cukrík(bonbón) v Brazílii a Portugalsku,...da sa použiť aj ako náplň do sušienok či zálievka,prípadne samotný cukrik sa dá rôzne plniť...recept je jednoduchý a hlavne rýchly....posúďte sami...
príprava
Postup
-
1
toto budeme potrebovať...
-
2
rozpustime maslo...
-
3
salko vylejeme na panvicu k maslu...
-
4
kakao spracujeme s tekutinou (vodou alebo olejom)to preto aby sme nemali hrudky kakaa v hmote...
-
5
vmiešame k salku s maslom...
-
6
miešame kym sa vytvorí husta hmota,a bude sa tvoriť cestička...cca 20 min....nenechávame hmotu vrieť,len udržiavame pred bodom varu.
-
7
je taká hustá že tažko steka z varechy...
-
8
hmotu necháme schladiť v chladničke alebo v tomto obd.aj na balkóne...natrieme si ruky maslom,lyižičkou odoberáme hmotu a rukami tvarujeme guličky...
-
9
takto som obalila z dr.Oetker...
-
10
použila som aj farebný kokos...
-
11
jednu som hneď chutnala...robila som ich včera podvečer a už nemáme ani jeden...:) snaď budú chutiť všetkým čo sa rozhodnú recept skúsiť...
Diskusia k receptu