Brigadeiro

Autor receptu: sneica

veľmi jednoduchý obľúbený cukrík(bonbón) v Brazílii a Portugalsku,...da sa použiť aj ako náplň do sušienok či zálievka,prípadne samotný cukrik sa dá rôzne plniť...recept je jednoduchý a hlavne rýchly....posúďte sami...

30 minút
príprava

Postup

  1. toto budeme potrebovať...
  2. rozpustime maslo...
  3. salko vylejeme na panvicu k maslu...
  4. kakao spracujeme s tekutinou (vodou alebo olejom)to preto aby sme nemali hrudky kakaa v hmote...
  5. vmiešame k salku s maslom...
  6. miešame kym sa vytvorí husta hmota,a bude sa tvoriť cestička...cca 20 min....nenechávame hmotu vrieť,len udržiavame pred bodom varu.
  7. je taká hustá že tažko steka z varechy...
  8. hmotu necháme schladiť v chladničke alebo v tomto obd.aj na balkóne...natrieme si ruky maslom,lyižičkou odoberáme hmotu a rukami tvarujeme guličky...
  9. takto som obalila z dr.Oetker...
  10. použila som aj farebný kokos...
  11. jednu som hneď chutnala...robila som ich včera podvečer a už nemáme ani jeden...:) snaď budú chutiť všetkým čo sa rozhodnú recept skúsiť...