Brigadeiro

sneica - fotkasneica, 14. decembra 2011
Brigadeiro
Foto: sneica

veľmi jednoduchý obľúbený cukrík(bonbón) v Brazílii a Portugalsku,...da sa použiť aj ako náplň do sušienok či zálievka,prípadne samotný cukrik sa dá rôzne plniť...recept Zobraziť celý popis veľmi jednoduchý obľúbený cukrík(bonbón) v Brazílii a Portugalsku,...da sa použiť aj ako náplň do sušienok či zálievka,prípadne samotný cukrik sa dá rôzne plniť...recept je jednoduchý a hlavne rýchly....posúďte sami...

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
20 g
30 g




Postup

  1. 1

    toto budeme potrebovať...

    Brigadeiro - obrázok 1
  2. 2

    rozpustime maslo...

    Brigadeiro - obrázok 2
  3. 3

    salko vylejeme na panvicu k maslu...

    Brigadeiro - obrázok 3
  4. 4

    kakao spracujeme s tekutinou (vodou alebo olejom)to preto aby sme nemali hrudky kakaa v hmote...

    Brigadeiro - obrázok 4
  5. 5

    vmiešame k salku s maslom...

    Brigadeiro - obrázok 5
  6. 6

    miešame kym sa vytvorí husta hmota,a bude sa tvoriť cestička...cca 20 min....nenechávame hmotu vrieť,len udržiavame pred bodom varu.

    Brigadeiro - obrázok 6
  7. 7

    je taká hustá že tažko steka z varechy...

    Brigadeiro - obrázok 7
  8. 8

    hmotu necháme schladiť v chladničke alebo v tomto obd.aj na balkóne...natrieme si ruky maslom,lyižičkou odoberáme hmotu a rukami tvarujeme guličky...

    Brigadeiro - obrázok 8
  9. 9

    takto som obalila z dr.Oetker...

    Brigadeiro - obrázok 9
  10. 10

    použila som aj farebný kokos...

    Brigadeiro - obrázok 10
  11. 11

    jednu som hneď chutnala...robila som ich včera podvečer a už nemáme ani jeden...:) snaď budú chutiť všetkým čo sa rozhodnú recept skúsiť...

    Brigadeiro - obrázok 11

Diskusia k receptu

lia66
Poznááám, teda, čítala som to v časáku...aj som si povedala, že to vyskúšam...krásne vyzerajú!
tinca
ohromná superrýchlovka a málo surovín, veľmi pekné detailné fotky


3sandra3
mne sa tiež páči fotenie a vôbec, celkový dojem skvelý... určite vyskúšam
afataga
tiez ma zaujima aku tekutinu spominas, ja by som pouzila rum
sneica
dakujem za komentare...@morenajea @afataga kakao sa miesa s vodou alebo olejom,a to iba koli hrudkam,na kasicku.Mozno by bolo super pouzit rum ale sa v recepte nespomina,nemam odskusane.
tatranka
Ohromné! Konečne si ty pripravila bombóniky,ktoré zvládnem.Zdá sa mi to veľmi pekný a pomerne rýchli recept.Už sú šup v mojej KK.
afataga
dakujem risknem to a vyskusam s rumom aspon budu vonave
hubata
Parádny recept, navyše celý čokoládový, nepečený....... šup-šup hotový. Už aj ho ukladám do KK. Vďaka.
renama
mňam, vyzerajú chutne, už sú uložené v KK
babidka
urcite urobim - ved toto nezaberie ani vela casu a vlastne tam ani niet co pokazit:-)D.
valeri
vďačné cukrovinky, aj moji dospeláci takéto sladkosti radi :-))
sneica
dakujem za komentare mam velku radost...dakujem vsetkym.
diabambulka
wau, wau, wau, naozaj vyzerjú viac ako super a krásny fotopostup aj s úvodnou fotkou :-)
3sandra3
tak, tieto guľky mám už v chladničke, dnes som ich robila, a sú fajnovučké.
sneica
@maculienka123 je to v podstate karamel tak hadam par dni vydrzia ale neviem ako dlho lebo u nas sa zjedli ihned...ja ich chcem spravit 22-eho...
sneica
@bejgi :D ano je to tak ked sa nezjedia tak vydrzia.. mne nevydrzali...ale ani sa nepokazili...:)))
evelinka88
ja trúúúúba ja som dala 200 g kakao a 300 g maslo a 1 salko!!!...som si to nejak zle pozrela.......ani sa nepýtajte aká horká hmota my z toho vznikla aach
buba29
Tak už ich mám aj ja hotové,mnam,mnam,dakujem za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia