Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Chudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia ma opäť nesklamala. Nenáročné a pritom chutné jedlo, možno vás inšpiruje.

Postup

  1. Pripravíme si bryndzovú náplň: bryndza, slaninka nakrájaná nadrobno, cibuľka aj s vňaťou.
  2. Vidličkou roztlačíme bryndzu, ostatné primiešame. Soliť netreba.
  3. Mäso, aké máte, môže byť aj pliecko alebo vykostená krkovička, ak si trúfnete, aj vykostené kura, si rozkrojte po obvode, aby ste dostali plát. Ja som ho ešte nožom narezala cik-cak, nech sa plnka dostane všade. Posolíme, okoreníme.
  4. Natrieme bryndzovú plnku.
  5. A nejako sa to pokúsime zatočiť, aby sme náplň nevytlačili. Keď trošku ujde, nevadí, ono to príde celé do alobalu.
  6. Ja som zvolila tento postup - pečené v alobale, aby to bolo šťavnaté a aby všetky chute ostali v roláde. Poctivo zabalíme, dáme do pekáča, podlejeme vodou (2-3 dl) a pečieme, min. hodinu.
  7. Asi 10 min. pred dokončením opatrne odbalíme, na vrch pokladieme tenké plátky slaniny a necháme vypiecť do chrumkava.
  8. Medzitým som dala variť zemiaky s pokrájaným zelerom aj vňaťou, posolené. Po uvarení pridáme kúsok masla, ak treba, dosolíme a iba roztlačíme vidličkou. Nechcela som hladké pyré, ale to je na každom, ako má rád.
  9. Roládu krájame opatrne, predsa len, bryndza v horúcom stave uteká, ale v kombinácii s cibuľkou a slaninou chutí vynikajúco, mäsko je voňavé, šťavnaté a zelerové zemiaky to celé vhodne dopĺňajú, taká čerešnička na torte. Ak skúsite, prajem dobrú chuť :)