Bravčovina na horčici
Autor receptu: glosterka
Za klasickou hydinovou polievkou sa hodí niečo voňavé a chrumkavé... Moje menu na nedeľný obed z bravčoviny. Dnes som okrem pochvaly dostala za tento obed zdvihnutý prst, vystískanie a pusinky. :-) Všetci tak podarene jedli, že ani nešuchli... a chrochtali blahom...:-))
10-15 porcií |
15-20 minút príprava |
35-40 minút na 220 °C |
Postup
- Mäso narežeme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v múke.
- Na rozpálenom oleji z obidvoch strán opečieme. Každý opečený plátok uložíme do zapekacej misy. Vrch mäsa nahrubo potrieme horčicou.
- Vo výpeku podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Mäso zalejeme cibuľovým výpekom, podlejeme vodou a dáme ešte zapiecť do trúby do mäkkučka na 15 minút.
- Obmena: Ak chceme mať mäsko chrumkavejšie, nepodlievame ho vodou. Ja som ho robila bez vody a je chrumky-chrum. :-)
- Podávame s ryžou, varenými zemiakmi, pečenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Ako príloha k mäsku sa hodí zeleninový šalát (môže byť aj sladkokyslý ako napr. kapusta s cviklou). Dobrú chuť. :-)