Bravčovina na horčici

Autor receptu: glosterka

Za klasickou hydinovou polievkou sa hodí niečo voňavé a chrumkavé... Moje menu na nedeľný obed z bravčoviny. Dnes som okrem pochvaly dostala za tento obed zdvihnutý prst, vystískanie a pusinky. :-) Všetci tak podarene jedli, že ani nešuchli... a chrochtali blahom...:-))

10-15
porcií
15-20 minút
príprava
35-40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso narežeme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v múke.
  2. Na rozpálenom oleji z obidvoch strán opečieme. Každý opečený plátok uložíme do zapekacej misy. Vrch mäsa nahrubo potrieme horčicou.
  3. Vo výpeku podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Mäso zalejeme cibuľovým výpekom, podlejeme vodou a dáme ešte zapiecť do trúby do mäkkučka na 15 minút.
  4. Obmena: Ak chceme mať mäsko chrumkavejšie, nepodlievame ho vodou. Ja som ho robila bez vody a je chrumky-chrum. :-)
  5. Podávame s ryžou, varenými zemiakmi, pečenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Ako príloha k mäsku sa hodí zeleninový šalát (môže byť aj sladkokyslý ako napr. kapusta s cviklou). Dobrú chuť. :-)