Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 4. novembra 2015

Mal som pekné kocky bravčového mäsa zo stehna, tak som ich takto diétne pripravil.

3-4
porcie
12 minút minút
príprava
70 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

650 g
6 cm
1 ks
450 g
3 strúčiky
4 dcl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zázvor som očistil a pokrájal na drobné kocky. Cesnak som na foto zabudol pridať, ten som rozpučil a posekal na drobno. Mäso pokrájal na kocky 2 - 3 cm. Pór nakrájal na kolieska.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dal 3Pl oleja a naň dusiť pór so zázvorom. Po chvíle dusenia mi to všetko pekne zavoňalo, vtedy som pridal cesnak premiešal.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A hneď som dal na to mäso opražiť do biela. Za častého miešania nech to neprihorí.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bolo mäso biele zalial som to horúcou vodou. Nechal nech to začne variť a teraz do toho dal polovinu mrazenej zeleniny. Znovu nechal variť až do uvarenia mäsa na mäkko. Občas miešal. Voda sa postupne vyparovala a zelenina to zahusťovala. Asi po hodine bolo mäso mäkké. Teraz som do hrnca vysýpal zvyšok zeleniny, osolil a varil asi desať minút. Ochutnal čí netreba ešte soliť a odstavil zo sporáka.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A môžeme jedlo servírovať. Na dno taniera som dal ľadový šalát na to ryžu a mäso so zeleninou. Na vrch pridal reďkovku. Želám Vám dobrú chuť. Je to diétne a hlavné chutné.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mesiar50
Mne by tvoje jedlo zaručene chutilo.Pekne si ho pripravil. 5 *
sracz
Netradičná to kombinácia, ale ja som všetkými 21 (aj s tým bez nechta) za, húževnatý experimentátor @patroveckypitrs kamarát! Naviac sa mi páči tanier naložený ako pre "bohatiera", už iba veľkú lyžicu k nemu a s chuťou môžem "ládovať" aj ja!
danila
zaujímavá kombinácia - zázvor a pór mám rada, nikdy ma to nenapadlo dať dokopy, pekný recept, vďaka za inšpiráciu, v nedeľu bude obed :-)
miros605
Nemusí to byť zlé. Divím sa len, že v dobe keď sa prehýbajú pulty s čerstvou zeleninou, je v recepte použitá mrazená. Alebo je to len pohodlnosť autora. Asi je ľahšie vybrať sáčok z mrazničky, ako očistiť a nakrájať čerstvú zeleninu. Ale kde je tá chuť, vôňa a v neposlednom rade vitamíny a enzýmy, ktoré sa mrazením výrazne strácajú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia