Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou fotorecept

patroveckypitrs - fotkaPatroveckypitrs, 4. novembra 2015 20:53
Ďalšie recepty »

Mal som pekné kocky bravčového mäsa zo stehna, tak som ich takto diétne pripravil.

3-4
porcie
12 minút min
príprava
70 minút min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zázvor som očistil a pokrájal na drobné kocky. Cesnak som na foto zabudol pridať, ten som rozpučil a posekal na drobno. Mäso pokrájal na kocky 2 - 3 cm. Pór nakrájal na kolieska.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dal 3Pl oleja a naň dusiť pór so zázvorom. Po chvíle dusenia mi to všetko pekne zavoňalo, vtedy som pridal cesnak premiešal.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A hneď som dal na to mäso opražiť do biela. Za častého miešania nech to neprihorí.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bolo mäso biele zalial som to horúcou vodou. Nechal nech to začne variť a teraz do toho dal polovinu mrazenej zeleniny. Znovu nechal variť až do uvarenia mäsa na mäkko. Občas miešal. Voda sa postupne vyparovala a zelenina to zahusťovala. Asi po hodine bolo mäso mäkké. Teraz som do hrnca vysýpal zvyšok zeleniny, osolil a varil asi desať minút. Ochutnal čí netreba ešte soliť a odstavil zo sporáka.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A môžeme jedlo servírovať. Na dno taniera som dal ľadový šalát na to ryžu a mäso so zeleninou. Na vrch pridal reďkovku. Želám Vám dobrú chuť. Je to diétne a hlavné chutné.

    Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist