Bravčové rezance alla Fu

Autor receptu: fu

Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny.

2
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso opláchneme, nakrájame na tenké rezance. Posolíme, pridáme čierne mleté korenie, sladkú papriku, sójovú omáčku, celé korenie, korenie Adžika, nadrobno pokrájanú cibuľu a roztlačený strúčik cesnaku. Nezabudnite aj na drobné prúžky pokrájaný zázvor. Všetko to zalejeme malým množstvom olivového oleja a dobre premiešame. Uložíme túto zmes do nádoby a necháme v chlade odstáť. Ja som to nechal cez noc v chladničke, ale asi bude stačiť, keď sa to nechá odležať aj kratšiu dobu.
  2. Dáme variť šampiňony – stačí, keď sa budú variť cca. 15 minút. Ak chcete aby vám šampiňóny zostali biele pridajte do vody citrónovú šťavu. Medzitým si nadrobno pokrájame baklažán, najlepšie na malé kocky. Odvarené šampiňóny prepláchneme studenou vodou a nadrobno nakrájame. Baklažán aj šampiňóny dáme na panvicu, pridáme olivový olej a necháme, nech sa to rozohreje. Potom podlejeme troškou vody a zakryjeme pokrievkou. Necháme dusiť pokým baklažán nezačne mäkknúť. V tejto chvíli pridáme soľ, mleté korenie, sladkú papriku a zamiešame. Stíšime plameň a pridáme smotanu, dôkladne zamiešame. Po 2-3 minútach môžme pridať 2 plátky syra natrhané na menšie kúsky. Opať zakryjeme pokrievkou a môžme vypnúť sporák. Pod pokrievkou sa za pár minút syr roztopí a môžme to opätovne premiešať.
  3. Medzitým si na ďalšej panvici pripravíme napácovanú zmes. Najskôr mäso zprudka opečieme a potom stíšime plameň. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 20-30 minút. Ak bude potrebné, podlejeme vodou a premiešame. Toto jedlo podávame s ryžou, najlepšie Basmati alebo dlhozrnnou. Dobrú chuť!