Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept patrí do babičkinej krabičky.V recepte som použila suroviny bežne dostupné a preto sme to volali klenot našej babičky.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 200/180 °C

Postup

  1. Najprv sa začína krájanie. Všetky suroviny je potrebné nakrájať. Papriku aj paradajky na drobné kocky. Začala som slaninou a cibuľou.
  2. Potom som nakrájala papriku aj paradajky. Rozmarín som iba stiahla zo stonky. Môžete použiť petržlenovú vňať alebo zelerovú.
  3. Bravčovú krkovičku som nakrájala na tenké plátky. K tomuto jedlu potrebujete toľko kusov mäsa, pre koľko osôb jedlo pripravujete x2. Takže ja som použila 8 plátkov.
  4. Mäso som naklepala na tenko, potrela som ho horčicou, osolila, okorenila.
  5. Mäso som obalila v múke.
  6. Na panvicu som dala opiecť slaninu. Keď slanina pustí tuk, časť tuku som vyliala na pripravený plech, na ktorom budem kôpky piecť, časť si odložím pod cibuľu. Opečenú slaninu si odložím bokom, budem ju potrebovať do zálievky.
  7. Do výpeku zo slaniny som ukladala plátky obaleného mäsa a z oboch strán som ich opiekla.
  8. Opečené mäso som odložila na tanier.
  9. Zbytok výpeku a jednu lyžicu masti som nechala roztopiť, pridala som cibuľu, ktorú som opiekla do zlatova.
  10. V šľahačke som rozmiešala múku.
  11. Ešte k horúcej cibuli som pridala šľahačku zmiešanú s múkou. Zálievku mám na sporáku na slabom plameni. Pridala som k nej odloženú opečenú slaninu.
  12. Napokon som pridala aj nakrájanú papriku s paradajkami, osolila, okorenila a už iba chvíľku nechala prejsť varom.
  13. Teraz začnem stavať kopčeky. Na výpek zo slaniny ukladám dookola nakrájané zemiaky. Zemiaky som uvarila v šupke. Rozdeliíla som si to tak, že 4 zemiaky som nakrájala na plátky a 4 zemiaky som si odložila na strúhanie.
  14. Zemiakové kolieska som zakryla prvým plátkom opečenej krkovičky.
  15. Na mäso som uložila zeleninovú hmotu.
  16. Na zeleninovú kôpku som položila ďalší plát opečenej krkovičky a na ňu som nastrúhala zbytok zemiakov. Na zemiaky som uložila zbytok zeleninového nálevu.
  17. Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. Pripravené kopčeky som vložila do trúby a po 10 min. som znížila teplotu na 180 st. a piekli sa 45 min. Upečené som nechala 15 min. postáť.
  18. Uložila na taniere. Zostala mi zelenina, urobila som z nej šalát. Prajem vám dobrú chuť. Naše babičky mali viac času a tak sa venovali aj zložitejším jedlám. Toto je veľmi chutné jedlo.