Foto: janadelfi
Nakoľko sa blíži Veľká noc, takýmto spôsobom varím aj údené mäsko, ak chcem aby bolo šťavnaté. Ak nepotrebujete vývar je toto dobrý recept na Zobraziť celý popisNakoľko sa blíži Veľká noc, takýmto spôsobom varím aj údené mäsko, ak chcem aby bolo šťavnaté. Ak nepotrebujete vývar je toto dobrý recept na varenie vo "vlastnej šťave".
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kolienko si očistím ak je treba oholím, vyumývam a dám do pevnejšieho miktotenového vrecka (ja používam EKOZ - zamrazovacie). Doporučujem použiť kvalitnejšie vrecko, lebo tie tenké sa v horúcej vode zmraštia a mäso z nich vylezie von. Pridám soľ, očistený celý cesnak, vodu nedávam žiadnu (môže sa dať tak deci ), trochu vytlačím vzduch a dobre uzatvorím drôtikmi, ktoré sú pribalené v mikrotenových vreckách. Takto uzatvorené dám variť do Kuchty na 1,5 hod. Voda v kuchte pokrýva sáčok, maximálne 2 cm nad vrecko. Netreba dávať viacej, aby sáčok neupchal ventil.
-
2
Všetka dobrota zostane v mäsku.
-
3
K mäsku môžme spraviť zamiakovú kašu, prívarok, alebo len tak chlieb, chren, horčica.......
Robím nie v mikroténe, ale kúpim vrecúška na pečenie. Dostať aj extra veľké. Na obale je návod na použitie aj s radami v akej rúre ako dlho piecť. Výsledok je podľa mňa ako u vareného.
P. S. Nezoberieme ešte niekoho do partie, mne to evokuje Tři sestry:))Maj sa...