Bravčové koleno varené fotorecept

janadelfi - fotkajanadelfi, 7. apríla 2011
Bravčové koleno varené (fotorecept)
Foto: janadelfi

Nakoľko sa blíži Veľká noc, takýmto spôsobom varím aj údené mäsko, ak chcem aby bolo šťavnaté. Ak nepotrebujete vývar je toto dobrý recept na Zobraziť celý popisNakoľko sa blíži Veľká noc, takýmto spôsobom varím aj údené mäsko, ak chcem aby bolo šťavnaté. Ak nepotrebujete vývar je toto dobrý recept na varenie vo "vlastnej šťave".

5 minút
príprava
1,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1,5 - 2 PL
6 - 7 strúčikov
1 ks pevné
2 ks




Postup

  1. 1

    Kolienko si očistím ak je treba oholím, vyumývam a dám do pevnejšieho miktotenového vrecka (ja používam EKOZ - zamrazovacie). Doporučujem použiť kvalitnejšie vrecko, lebo tie tenké sa v horúcej vode zmraštia a mäso z nich vylezie von. Pridám soľ, očistený celý cesnak, vodu nedávam žiadnu (môže sa dať tak deci ), trochu vytlačím vzduch a dobre uzatvorím drôtikmi, ktoré sú pribalené v mikrotenových vreckách. Takto uzatvorené dám variť do Kuchty na 1,5 hod. Voda v kuchte pokrýva sáčok, maximálne 2 cm nad vrecko. Netreba dávať viacej, aby sáčok neupchal ventil.

    Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetka dobrota zostane v mäsku.

    Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K mäsku môžme spraviť zamiakovú kašu, prívarok, alebo len tak chlieb, chren, horčica.......

    Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
....@janadelfi len pre zaujmavost:-)a kolko vody treba do kuchty,a v tom sacku vidim vodu,to je stava?ziadnu netreba dat do sacku,ked sa ide varit?len do hrnca?....prepac za vypytovanie,ale tento sposob vidim prvy krat a chceli by sme ho skusit.....dakujem
jody
JEZISMARIAJOZEF, setrite ma, ludia, sak som hladna jak Cenkovej deti v celom obsahu... Mnaaaaaaaaaaam!!!
janadelfi
@marianne69 to v tom sáčku po uvarení je šťava, koleno bolo čerstvé a šťavnaté ja zatváram sáčok dvomi drôtikmi a sáčok na konci zatočím a zohnem. Po uvarení sáčok jednoducho rozrežem. Robím to len v kuchte, v normálnom hrnci by sa to malo variť asi viacej a musela by sa dolievať voda - nemám odskúšané.
evanaaa
Kolienka má môj muž rád, mala by som mu aj takto pripraviť. Janka, snáď by to šlo aj do sáčku na tlačenku, alebo do toho na pečenie, Lebo sa bojím, že by som nevybrala správny a rozvaril by sa. Mám aj zamrazovacie, neviem, aká je značka, no skúsim.
evanaaa
Ozaj, nie je 1,5 hod. v kuchte veľa? Ja ho v nej varím asi 1 hod. A tá voda v sáčku je šťava z mäsa, to je jasné.
cica2
nemám kuchtu ale tvoj recept sa mi velmi páči, júúj ja som vedela že už mám ísť spať, teraz slintám ako bernardín, ups :))
sovka62
Dokúpim si Pancreolan a potom môžem kúpiť aj to koleno. Samozrejme, nemala by som, ale kto by mal? A kto by odolal?
hannah22
teda ľudia, slintám a ten návod je perfektný to sa nedá neskúsiť.... :))
alena45
ja mám radšej pečené, lebo vtedy zjem aj celú kožu s tukom. Varené veru nie. Keď budeš jesť koleno, ušetríš za všetky Koenzymy a podobné drahé výrobky. V ňom je kolagénu a kolagénu. Najlepšie by bolo si to dávkovať častejšie, ale čo potom s inými hodnotami ?
korbacik
... ja po uvarení kolena ho ešte upečiem - narežem kožu na štvorčeky ako škvark. pagáčiky, cesnak, paprika, rasca, soľ, bobk. list,masť a k tomu knedľa, červená dusená kapusta. Ale Tvoj recept, Janadelfi je taká super rýchlovka, keď sa mi nechce čakať, alebo príde návšteva a ja už za ten svet neviem, čo im ponúknem:) A kým si vydrhnú tie polepené prsty....:)
korbacik
... sovka62, pripomínaš mi moju maminku s tým Pancreolanom. Aj ona si vždy pred nejakým ťažkým jedlom " švacla" Cholagol alebo nejakú inú drogu a potom hor sa na údeniny, klobásky, bifteky, cesnakové ... a v poslednom čase je to aj čerstvá uhorka a paprika. Viem, že sa to nezlepší, ale prajem Vám obom nech je ten pôžitok z jedla vyvážený týmto trápením s kvapkami:)
janger
Jajajaj, to by som si dala! Ale kuchtu nemam, a ani take krasne koleno ;-))).
janadelfi
@alena45 ak chceš, môžeš variť kratšie a potom dať aj so šťavou upiecť. Môže byť tiež chutné. @evanaaa ak si dáš zovrieť vodu a vrecko ňou poleješ a zostane celé, možno prežije aj varenie. To koleno som najprv varila len hodinu ale potvora bolo tuhé asi z vyšportovanej svine, tak som musela pol hodinku pridať. Ja kuchtu ochladzujem - nenechávam dôjsť.
iva2111
@korbacik , nemůžeme být (ztracené) sestry??? :D přesně jsi popsala mou maminku s Cholagolem v ruce nad talířem s pečenou kačicou (nebo smaženýma bramborákama), kterou měla tak ráda, že riskovala podrážděný žlučník....
perla61
Myslím, že takých s pancreolanom, cholagolom a pod. je nás tu viac ato mi pripomína, že musím do lekárne..) xixixi!!
zinnajdha
.. v mäsku zostanú aj puríny, nielen dobrota. Ale tiež rada robím ( ale mäso vo vrecúšku pečiem ), mäso v tomto vrecúšku a je chutné a praktické.
Robím nie v mikroténe, ale kúpim vrecúška na pečenie. Dostať aj extra veľké. Na obale je návod na použitie aj s radami v akej rúre ako dlho piecť. Výsledok je podľa mňa ako u vareného.
bozulka
Také bohužial mám aj ja rada,ale takto som nikdy nerobila,stojí za vyskúšanie.Varené,pečené-vsjo rovno,hlavne nech má dobrú kožu,k tomu čerstvý chren a netreba ani chlebík,aby nepribudli kalorie...
korbacik
... ha ha ha, iva2111, sestru nemám - no, vlastne už mám:))))) Ale teraz vážne, musí to byť veľké sebazaprenie, keď si človek musí odoprieť kvôli zdravotnému stavu nejakú maškrtu. Ak by mi nešlo vyslovene o život, neviem, neviem či by som to dokázala. Ale asi nie:) Môj ocino má diabetes a tiež som u nás ešte za čias, keď som tam bývala, nevidela ani nezažila nejakú diétu. Mne nejde ani tak o to jedlo, ale o tie sladkosti - plnkové zákusky, gofry, šľahačky a tak. A predstav si, mopja dcéra na to ani tak nie je - ona skôr linecké, mrežovník, bábovku alebo šuhajdy. V pondelok som jej po práci upiekla bábovku, tak si ju zobrala aj na deiatu do školy - no ja by som si na ňu natrepala aspoň 3 cm šľahačky. Choré? No a čo:))))
P. S. Nezoberieme ešte niekoho do partie, mne to evokuje Tři sestry:))Maj sa...
majka5551
Toto je najlepší receptík na koleno aký môže byť no najsamlepší mňamky + čerstvý chren




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia