Bravčové koleno varené (fotorecept)

Autor receptu: janadelfi

Nakoľko sa blíži Veľká noc, takýmto spôsobom varím aj údené mäsko, ak chcem aby bolo šťavnaté. Ak nepotrebujete vývar je toto dobrý recept na varenie vo "vlastnej šťave".

5 minút
príprava
1,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kolienko si očistím ak je treba oholím, vyumývam a dám do pevnejšieho miktotenového vrecka (ja používam EKOZ - zamrazovacie). Doporučujem použiť kvalitnejšie vrecko, lebo tie tenké sa v horúcej vode zmraštia a mäso z nich vylezie von. Pridám soľ, očistený celý cesnak, vodu nedávam žiadnu (môže sa dať tak deci ), trochu vytlačím vzduch a dobre uzatvorím drôtikmi, ktoré sú pribalené v mikrotenových vreckách. Takto uzatvorené dám variť do Kuchty na 1,5 hod. Voda v kuchte pokrýva sáčok, maximálne 2 cm nad vrecko. Netreba dávať viacej, aby sáčok neupchal ventil.
  2. Všetka dobrota zostane v mäsku.
  3. K mäsku môžme spraviť zamiakovú kašu, prívarok, alebo len tak chlieb, chren, horčica.......