Bravčová veža

barborkadt - fotkabarborkadt, 7. septembra 2012

Receptík je vymyslený, ingrediencie okrem šampiňónov sú inšpiráciou z jednej reštiky kde sme si raz niečo veľmi podobné objednali a veľmi nám to Zobraziť celý popisReceptík je vymyslený, ingrediencie okrem šampiňónov sú inšpiráciou z jednej reštiky kde sme si raz niečo veľmi podobné objednali a veľmi nám to s manželom chutilo. Keďže sme mali výročie sobáša prekvapila som ho na večeru takouto dobrotkou. Z nedostatku času som nestíhala fotiť postup, ale nie je to nič náročné a výsledok stojí zato :)

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

  čerstvé
 Opekané




Postup

  1. 1

    Bravčové karé nakrájame na plátky, vyklepeme a okoreníme grilovacím korením, ja som použila grilovacie korenie Steak od Kotányi. Nakrájame si hrubšie plátky anglickej slaniny /podľa počtu rezňov/, ktorú poprekrajujeme do vejárového tvaru. Na oleji sprudka opečieme mäsko aj slaninku z obidvoch strán. Vo výpeku opražíme cibuľku, pridáme čerstvé nakrájané šampiňóny a chvíľu podusíme. Zalejeme hubovým bujónom, do ktorého som pridala lyžicu horčice aj kečupu. Na kvapke oleja opražíme syr prekrojený na polovicu. Takto pripravíme minútkové jedlo. Ja som však v príprave pokračovala ďalej. Mäsko som vložila na pekáč, naň poukladala plátky opraženej slaninky, zaliala šampiňovou zmesou, zakryla alobalom a dusila v rúre cca 40 min, možno trošku menej, nestopla som to. Potom som vytvorila vežu a to nasledovne: mäsko - slanina - syr - mäsko. Spojila som špáradlom. Podávame so vzniknutou omáčkou, opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou.

Diskusia k receptu

ubka
maš to pekne naservírova a nepochybne Vám to chutilo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia