Božské srdce

Autor receptu: sylviaxxl

Dúfam, že som to s názvom neprehnala, lebo tak komentovali tortičku všetci, keď ju ochutnali:) Vždy som mala veľký rešpekt pred pečením snehového pečiva, ale raz som to musela prekonať. S telefónom na uchu (mamina radila:) ,som to na koniec zvládla. A určite to nebolo posledný krát. Pri najbližšej oslave si pečenie zo snehu určite zopakujem.

8
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty. Jemne primiešame orechy a natrieme na papier na pečenie, na ktorý si nakreslíme šablóny. mne vyšlo päť plátov. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút. Čokoládu rozpustíme v miske nad parou a primiešame 100 ml smotany na šľahanie. Hmotou potrieme upečené snehové pláty a necháme stuhnúť. Smotanu na šľahanie vymiešame a opatrne vmiešame mascarpone. Snehové pláty so stuhnutou čokoládou potrieme plnkou s mascarpone a poukladáme ovocie. Vrstvy opakujeme. Dáme na chvíľu stuhnúť a môžeme podávať
  2. Začala som šľahať najskôr bielka so štipkou soli, po chvíľke som dala misku nad vriacu vodu, prisypávala cukor a stále šľahala na najvyšších otáčkach. Mne to trvalo asi 20 min. Vám môže menej, aj viacej. Sneh musí byť krásny lesklý, pevný. Ale skúseným cukrárkam to ani nemusím písať:) Určite máte každá svoj systém šľahania.
  3. Do vyšľahaného krému zľahka primiešame orechy
  4. Na papier si nezabudnite nakresliť šablónu, aby ste mali pekný tvar. Ideálne sú dve srdiečka, alebo kruhy s priemerom okolo 20 cm. Ja som mala 2x2 srdcia a ešte jedno som sušila samé. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút.
  5. Čokoládu som roztopila v miske nad parou a pridala som aj šľahačkovú smotanu. Ale nič nepokazíte, ak smotanu nedáte
  6. Ešte teplé môžete natrieť roztopenou čokoládou. Ideálne je schladenie potretých korpusov v chladničke.(ak máte toľko miesta:)
  7. Smotanu som vyšľahala, mascarpone premiešala a postupne primiešala do šľahačky.Cukor som nedávala, korpus je dosť sladký
  8. Snehový plát potrieme plnkou a obložíme ovocím. Mala som banány...
  9. Granátové jabĺčko,čučoriedky a maliny....
  10. Na vrch dáme plnku, aby sa nám tortička ľahšie zdobila. Prajem dobrú chuť.