Foto: nikola166
Je fakt božská :) Cesto je mäkké ako obláčik a krém vynikajúci.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
10 ks |
|
10 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
3 PL jemne strúhané |
|
110 g |
|
Krém: | |
3 PL |
|
150 g |
|
100 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
50 ml |
|
Na zdobenie: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva.
-
2
Ďalej pridáme mleté orechy, piškóty a rum.
-
3
Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
4
Cesto rozdelíme na dve polovice a rozotrieme na plech ( 30 x 40 ) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 175 °C pečieme 15 minút.
-
5
Ešte horúce cesto preložíme s papierom na pečenie na vlhkú utierku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier.
-
6
Z múky, mlieka a cukru si uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú kašu.
-
7
Ďalej pridáme pomleté orechy a rum.
-
8
Na prvý plát si natrieme polovicu krému, priložíme druhý plát cesta, na ktorý natrieme zvyšok krému a zrolujeme do rolády. Vrch môžme posypať práškovým cukrom a ozdobiť celými orechmi. Môže sa ihneď krájať. Je neodolateľná, si myslím, že u nás už večer z nej nič neostane. Vyskúšajte ! :)
waau .. tvoja roláda je nádherná :) teším sa, že sa vydarila aj chutila :)