Božie milosti - fánky
Autor receptu: mackovicka
Je to typický fašiangový recept, ale môže sa robiť hocikedy v priebehu roka.
50-60ks porcií |
15-30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z uvedených ingrediencí vypracujeme polotuhé cesto, vypracovávame asi štvrť až pol hodiny /keď sa robia bublinky , tak cesto je hotové/ a nechá sa cca l hodinu odpočinúť.
- Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a radielkom pokrájame na štvorčeky/obdl. 5 krát 4 cm a ešte asi 2-3 krát radielkom prerežeme/ nie do konca/ a prekrížime rôzne, alebo pokrájame len na trojuholníčky.
- Vysmážame v horúcom oleji alebo masti, vyberieme na obrúsok a posypeme práškovým cukrom s vanilkou.