Božie milosti - fánky

Autor receptu: mackovicka

Je to typický fašiangový recept, ale môže sa robiť hocikedy v priebehu roka.

50-60ks
porcií
15-30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme polotuhé cesto, vypracovávame asi štvrť až pol hodiny /keď sa robia bublinky , tak cesto je hotové/ a nechá sa cca l hodinu odpočinúť.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a radielkom pokrájame na štvorčeky/obdl. 5 krát 4 cm a ešte asi 2-3 krát radielkom prerežeme/ nie do konca/ a prekrížime rôzne, alebo pokrájame len na trojuholníčky.
  3. Vysmážame v horúcom oleji alebo masti, vyberieme na obrúsok a posypeme práškovým cukrom s vanilkou.