Foto: lovemuffin
Dostala som pochvalu, že tieto bonbóny chutia lepšie ako bounty tyčinka. Tak neváhajte vyskúšať! (http://nikilovemuffin.blogspot.sk)
príprava
Postup
-
1
Piškóty pomelieme alebo rozdrvíme na jemno. V hrnci povaríme maslo s mliekom kým sa maslo celkom neroztopí. Zahustíme piškótami a kokosom, dobre vymiešame metličkou. Ak sa vám zdá cesto moc riedke, zahustíte piškótou. Nakoniec dochutíme zmes medom alebo golden syrupom, podľa toho ako sladké máte radi. Hotovú zmes vylejeme na menší plech alebo hlbšiu tácku. Takto necháme vychladnúť a na pár hodím dáme do chladničky.
- 2
Keď je zmes v tenšej vrstve, rýchlejšie dostaneme požadovanú konzistenciu vhodnú na tvarovanie guliek (bude pôsobiť akoby stvrdla až obschla). Vytvarujeme guľky buď rukami alebo krásne to ide dvoma lyžičkami. Poukladáme na papier na pečenie a dáme do mrazničky, kým si pripravíme čokoládovú polevu. Buď použijete hotovú čokoládovú polevu v sáčku alebo 2 tabuľky horkej/mliečnej čokolády.
- 3
Ja som použila jednu čoko na varenie horkú a jednu mliečnu. Všetku čokoládu necháme roztopiť nad parou (dva hrnce dáme na seba, v spodnom vrie voda, vo vrchnom roztápame čokoládu). Mala by byť úplne tekutá, aby sa guľky dobre namáčali. Odporúčam pridať trochu margarínu. Guľky namáčame za pomoci vidličky alebo ich napichneme na slamku. Kladieme na papier na pečenie a posýpame hneď kokosom, poleva rýchlo tuhne. Uschovávame ich v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jamarlen s tým bielym rumom je to dobrý nápad, najbližšie určite vyskúšam!