Foto: evusik
Po dlhšom čase a po mnohých nevydarených pokusoch som sa znova pustila do domácich bonbónov... konečne sa mi podarili tak, že som aspoň trošíčku Zobraziť celý popisPo dlhšom čase a po mnohých nevydarených pokusoch som sa znova pustila do domácich bonbónov... konečne sa mi podarili tak, že som aspoň trošíčku spokojná... ešte mám ďaleko k dokonalosti niektorých varecháčok ale ja sa to raz tiež naučím :-)
Postup
-
1
Orechy pomelieme a časť posekáme na hrubšie
-
2
mlieko s cukrom uvaríme, odstavíme a pridáme orechy
-
3
pridáme hrozienka namočené v rume, ak nemáme, tak hrozienka namočíme aspoň na 10 minút do horúcej vody, potom vyžmýkame a pridáme rum...
-
4
pridáme maslo a nutelu... Nutely pridáme toľko aby hmota bola dostatočne hustá, ale nie moc, pretože po vychladnutí ešte stuhne.
-
5
Dobrú, kvalitnú čokoládu rozpustíme
-
6
kto má použije formu na bonbóny... ja som si pomohla tak, že som čokoládou vyliala maličké košíčky na muffinky, vylievala so 2x a košíčky som vložila do plechovej formy na maličké muffinky... čokoládu necháme stuhnúť
-
7
a naplníme plnkou, opatrne pobúchame plechom aby plnka sadla
-
8
vrch zalejeme čokoládou a necháme stuhnúť
-
9
bonbóny mali úspech a ja som bola spokojná, že sa mi prvý krát podaril tak, že som ich mohla ponúknuť aj návšteve :-)
ja som už skúšala všelijaké bonbóny, niekedy viac ale skôr menej úspešne, ale vždy sa mi to zvrtlo na čokoláde... teraz ale musím povedať, že som mala úžasnú čokoládu s ktorou sa mi robilo veľmi dobre, muž mi priniesol z Rakúska doslova plnú tašku kvalitných čokolád, to sa potom inak robí, ani tú "hnusnú Ceru" nemusím použiť :-)