Bomba Malakoff (fotorecept)

Autor receptu: sneica

recept z mojich školských čias....trochu som zalovila v pamäti...

8-12
porcií
50 minút
príprava

Postup

  1. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky a vyšľaháme. Pridáme mleté lieskovce, rum a kondenzované mlieko, dobre vymiešame.
  2. Tortovú formu vyložíme alobalom, vymastíme stuženým tukom a jej dno pokryjeme vrstvou piškót. Nanesieme vrstvu krému. Na ňu položíme ďalšiu vrstvu piškót, ktorú potrieme tenkou vrstvou lekváru.a dalšia vrstva piškót...
  3. zabalíme a zaťažíme....odložíme do chladničky...
  4. po vybrati z chladničky na druhý deň...a možme zdobiť šľahačkou
  5. ozdobíme silnou vrstvou šľahačky....na bokoch osypeme orieškami alebo olepíme piškótami...
  6. na vrch vtlačíme zopár piškót namočených v čokoláde...PODÁVAME...