Bomba Malakoff (fotorecept)
Autor receptu: sneica
recept z mojich školských čias....trochu som zalovila v pamäti...
8-12 porcií |
50 minút príprava |
Postup
- Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky a vyšľaháme. Pridáme mleté lieskovce, rum a kondenzované mlieko, dobre vymiešame.
- Tortovú formu vyložíme alobalom, vymastíme stuženým tukom a jej dno pokryjeme vrstvou piškót. Nanesieme vrstvu krému. Na ňu položíme ďalšiu vrstvu piškót, ktorú potrieme tenkou vrstvou lekváru.a dalšia vrstva piškót...
- zabalíme a zaťažíme....odložíme do chladničky...
- po vybrati z chladničky na druhý deň...a možme zdobiť šľahačkou
- ozdobíme silnou vrstvou šľahačky....na bokoch osypeme orieškami alebo olepíme piškótami...
- na vrch vtlačíme zopár piškót namočených v čokoláde...PODÁVAME...