Foto: nitranka
Tento recept mám od svokry. Kým som sa nevydala, bôb som ani nepoznala, hoci je to úžasná zelenina. Kdesi v komentároch som tento recept Zobraziť celý popisTento recept mám od svokry. Kým som sa nevydala, bôb som ani nepoznala, hoci je to úžasná zelenina. Kdesi v komentároch som tento recept už spomenula, ale dnes som ho robila, aj nafotila, nuž ho pridávam aj sem.
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si rovnaké množstvo bôbu a hrášku, pokiaľ pužívame mrazený, nezabudnime ho prepláchnuť na sitku pod teplou vodou. Nakrájame si cibuľu na drobno a do sklovita dusíme na bravčovej masti (a nešetríme ňou). Dá sa robiť aj na oleji, ale do bôbu mimoriadne chuťovo sedí práve masť.
-
2
Dávame pozor, aby nám cibuľka nezhenedla. Potom pridáme bôb, panivcu zakryjeme a chvíľu dusíme, cca 10-15 min, medzičasom premiešame. Pridáme hrášok a znovu dusíme asi 10 min.
-
3
Medzitým si nakrájame zemiaky na malé kocky, opäť približne také množstvo, ako bolo bôbu a hrášku. Pridáme k zmesi na panvici a dusíme do mäkka. Ja v tejto fáze zvyknem ešte pridať masť, aby sa to nelepilo na panvicu.
-
4
Ochucujeme až keď máme všetko mäkké: osolíme, povegetujeme a okoreníme korením 4 farieb. Pre mňa je to v tomto bode hotové. Ja si svoju porciu odoberiem a na zvyšok vylejem ešte rozšľahané vajíčka-pre manžela :-). Podávame s chlebíkom a veľkým tanierom surovej zeleniny (rajčiny, cibuľa, paprika, uhorka).
Ja robím dusený, ale hrášok zvlášť, zemiaky zvlášť. Alebo len s chlebíkom to zbožňujem