BIO sirup z čiernych ríbezlí

helenhelen - bez fotkyhelenhelen, 3. júla 2012

...osvieženie na horúce letné dni ...

Suroviny

1 kg
600 ml




Postup

  1. 1

    Umyté čierne ríbezle zbavíme stopiek a dobre popučíme. Zalejeme vodou a necháme 12 hodín vylúhovať. Potom precedíme cez sitko a do litra šťavy pridáme 1 kg cukru (prepočítame podľa množstva šťavy). Premiešame, aby sa cukor rozpustil, naplníme do fliaš a skladujeme v chladničke. Dužinu môžeme spracovať na džem podľa receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/dzem-z-ciernych-ribezli-delikatesa/19285-recept.html

Diskusia k receptu

aroooo
tak toto si ukladám,mám rada lekvár a situp z čiernych rébezní, podobajú sa na moje recepty na sirupy, len keby bolo čiernych ríbezlí,no nič ukladám na rok sa možno zíde
anajka
Recept sa mi veľmi páči lebo mám dosť ríbezlí . Dá sa to aplikovať aj na červené ríbezle? Tá voda je prevarená? Koľko vydrží v chladničke?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia