Bielkový suchár

Autor receptu: matus113

Krehká,chrumkavá pochúťka vhodná na vianočný stôl.

75 minút
príprava
45 minút
na 50 °C

Postup

  1. Oddelíme si 5 žĺtkov od bielkov. Odvážime si 150 g práškového cukru, pridáme do bielkov a vyšľaháme z toho sneh. Do zmesi pridáme 150 g polohrubej múky. Premiešame, pridáme vrecko mandlí, vlašské orechy a môžeme aj lieskové oriešky.
  2. Vymastíme si srnčí chrbát a vysypeme ho múkou. Do srnčieho chrbáta vylejeme hmotu a dáme piecť do rúry na pol hodinu. Keď je suchár upečený, ešte teplý ho vyklopíme na alobal. Zabalíme a necháme ho vychladnúť do druhého dňa.
  3. Na druhý deň ho nakrájame na veľmi tenké plátky. Poukladáme na plech a dáme piecť na 50 stupňov. Po asi 45 minútach by mali byť plátky chrumkavé.