Biele myšky fotorecept

irenaw - fotkairenaw, 11. decembra 2011
Biele myšky (fotorecept)
Foto: irenaw

Cukrovinka ako stvorená na Silvestrovskú oslavu. Ale poteší aj na Vianoce, najmä deti :).

30
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

hmota na myšky:
240 g
250 g
125 g
5 PL
1 čl
5 PL alebo ovocná šťava
okrem toho:
200 g




Postup

  1. 1

    Piškóty rozmixujeme na prášok. Dáme do misy so všetkými ostatnými surovinami a zamiesime tuhú hmotu. Vytvarujeme telá myšiek.

    Biele myšky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špáradlom si spravíme dierku a vsunieme kúsok gumového hada ako chvostík.

    Biele myšky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V mikrovlnke si roztopíme polevu. Myšku položíme na vidličku, dáme nad misku s polevou a lyžicou polejeme (pozor, pod chvostíkom niekedy ostane bez polevy, treba doplniť), necháme stiecť a dáme na papier na pečenie. Ešte kým poleva nestuhne zapichneme ušká z mandlí. (Sparené a olúpané mandle rozdelíme na polovice.)

    Biele myšky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A kým to celkom nestuhne opatrne myšku vidličkou posunieme nabok zo stečenej polevy, aby nevznikol nepekný okraj. Červenou polevou nakreslíme očká a ňufáčik.

    Biele myšky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Len trochu sme ten vaječný koňak ochutnali a tuším nám po stole behajú biele myšky... :O)))

    Biele myšky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ela77
joj, kucharečky už aby bolo po Vianociach, lebo človek by chcel všetko vyskúšať. Tieto myšky určite budú urobené aj u nás.
ela77
@irenaw , ako dlho môže byť (samozrejme nemyslím tým, dokiaľ sa nezje a neuchránime ho) takýto výrobok ako sú napr. myšky odložený, bez ryzika pokazenia sa. Je to nepečené. Treba to robiť asi tesne pred používaním.? Zatiaľ som niečo podobné robievala tesne pred sviatkami. Alebo urobiť a dať do mrazáku??? Aké s tým máš skúsenosti ty, alebo aj iné kuchtičky????
ela77
prepáčte vľúdila sa mi tam jedna hrúbka --ryziko--má byť riziko, ale pri tom písaní to niekedy človeku ujde, dá sa vôbec spätne vytiahnuť tá poznámka a opraviť???
angela2
určite vyskúšam, už teraz sa na ne teším, akú radost nimi spravím hlavne detom :) vdaka za recept :)
betka11
Irenka včera som sa nimi kochala na mmb ale tu sa da uložiť viac rcp ako tam a nemusím odpisovať tlieskam
irenaw
ďakujem vám všetkým, teším sa, že sa myšky páčia. veru deti sa im tešia, zmiznú z misky prvé a chlapi majú zábavu, že asi priveľa koňaku si dali pod stromčekom :). @ela77 nepečené cukrovinky robím vždy 23.12. skladujem v chladnej komore a do Nového roka vydržali bez problémov. Ak sa použije čerstvé maslo a gaštanové pyré ten týždeň je určite v pohode. Inak niekde nejaký kuchár písal, že sa to určuje podľa trvanlivosti tej suroviny, ktorá má najkratšiu dobu spotreby. pekný deň všetkým
ola111
Tak tieto krásky,naozaj sú ,urobím k Silvestru,aj keď sladkostí je dosť,
nemajú chybu:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia