Bezlepkový slaný koláč (skoropizza)
Autor receptu: sandra
Opäť so zemiakmi a cibuľou, ale trochu iný, upravený recept, vhodný pre bezlepkáčov, v bezlaktózovej verzii a aj pre histamínovú intoleranciu. Kvôli poslednému menovanému je pizza bez droždia, len s práškom do pečiva. Ak chcete použiť obyčajnú múku, dajte hladkú.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút na 175 °C |
Postup
- Múku som preosiala, zmiešala so soľou a práškom do pečiva. Potom som pridala mlieko, zmäknuté maslo a vajce. Všetko som vymiesila do nelepivej hmoty. Cesto som rozdelila na dva okrúhle plechy.
- Deckám som dala na pizzu paradajkový základ, šunku a mozzarellu. Sebe som cesto potrela nátierkovým maslom, na to som naukladala na tenučko nakrájané zemiaky. Zemiaky som zakryla na prúžky nakrájanou cibuľou premiešanou s olejom a posekanou bazalkou.
- Piekla som na spodnom ohreve pri teplote 175 stupňov Celzia, kým okraje nezružoveli, asi 15 minút, ale treba si to sledovať.
- Inšpiráciu na cesto som našla tu: http://www.toprecepty.cz/recept/8612-pizza-s-kyprpraskem/ .