Bezlepkový slaný koláč (skoropizza)

Autor receptu: sandra

Opäť so zemiakmi a cibuľou, ale trochu iný, upravený recept, vhodný pre bezlepkáčov, v bezlaktózovej verzii a aj pre histamínovú intoleranciu. Kvôli poslednému menovanému je pizza bez droždia, len s práškom do pečiva. Ak chcete použiť obyčajnú múku, dajte hladkú.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku som preosiala, zmiešala so soľou a práškom do pečiva. Potom som pridala mlieko, zmäknuté maslo a vajce. Všetko som vymiesila do nelepivej hmoty. Cesto som rozdelila na dva okrúhle plechy.
  2. Deckám som dala na pizzu paradajkový základ, šunku a mozzarellu. Sebe som cesto potrela nátierkovým maslom, na to som naukladala na tenučko nakrájané zemiaky. Zemiaky som zakryla na prúžky nakrájanou cibuľou premiešanou s olejom a posekanou bazalkou.
  3. Piekla som na spodnom ohreve pri teplote 175 stupňov Celzia, kým okraje nezružoveli, asi 15 minút, ale treba si to sledovať.
  4. Inšpiráciu na cesto som našla tu: http://www.toprecepty.cz/recept/8612-pizza-s-kyprpraskem/ .