Foto: andrea3
Vyskúšala som veľa receptov na rožky a žemle, kým som našla ten naj :-) Tento je z brožúrky od firmy Schär.
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Mixérom si vypracujeme cesto.
-
3
Mokrými alebo olejom potretými rukami formujeme žemle alebo rožky a ukladáme na plech. Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo silikonovou podložkou. Z tejto dávky vyjde 6 ks. Môžeme potrieť mliekom ale nemusíme a posypeme semienkami.
-
4
Rúru si nastavíme na 50C a rožky dáme kysnúť na 30 min.
-
5
Potom prepneme na 200 C a pečieme 30 min, 10 min. z toho mi rúra nahrieva na tých 200 C.
-
6
A máme hotovo :-) Žemličky sú chutné aj na druhý deň. Prípadne ich môžeme zmraziť a pochutiť si na nich neskôr.
Diskusia k receptu