Foto: katarinka123
chutné maškrtenie pre bezlepkáčov:)
porcií
príprava
Postup
-
1
domáce piškóty: (potrebujeme: vajicka, cukor,muku) Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme dotuha a potom k nim po častiach prišľaháme kryštálový cukor. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a do zmesi pridáme múku (nezľakneme sa toho, že nám vznikne skoro „mrvenica“). Nakoniec k múčnej zmesi pridáme sneh z bielkov a premiešame do hladkej zmesi. cesto naplníme do cuk. sáčka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame piškóty (ale pozor, trochu sa roztečú ). Pokiaľ nemáme cuk.sáčok, použijeme lyžicu. Pečieme na 175°C a asi 15 minút
- 2
plnka: Šľahačku vyšľahať a dať odležať do chladničky, mascarpone vyšľahať s cukrom a vaječným likérom a varechou primiešať vyšľahanú šľahačku Na dno zapekacej misy dáme piškóty, ktoré namáčame v rume a espresse, na piškóty plnku a opakovať to 3 krát a na vrch posypať kakaom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu