Bezlepkové arašidové tyčinky

Bezlepkové Snickers

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkové sušienky pomelieme alebo podrvíme, zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Zmes natlačíme na dno plechu a odložíme do chladničky.
  2. Krém: 300 ml mlieka dáme zovrieť. Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý krém a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne všľaháme do vychladnutého pudingu. Nakoniec vmiešame skaramelizované kondenzované mlieko.
  3. Karamel pripravíme roztopením masla a skaramelizovaného kondenzovaného mlieka.
  4. Na sušienkovú hmotu navrstvíme krém. Vrch polejeme časťou čokoládovej polevy a karamelom. Posypeme nasekanými arašidami. Povrch opäť polejeme zvyšnou čokoládovou polevou.
  5. Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa.