Bezlepkové škoricové a kakaové osie hniezda

Katarína Mrázová
, 8. decembra 2009

Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku. Je dôležité, aby ľudia s týmto ochorením Zobraziť celý popis Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku. Je dôležité, aby ľudia s týmto ochorením dodržiavali prísnu životosprávu s vynechaním lepku (napríklad obilniny).

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
 štipka
40 g
1 ČL
1 ČL
25 g
1 ks
50 g
200 ml
Plnka:
60 g
50 g
1 ČL
1 PL
 hŕstka




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dáme štipku cukru a rozdrobíme droždie a necháme kvasiť. Medzitým zmiešame múku so soľou, jablkovou vlákninou a psyliom. Do pekárničky dáme rozpustené maslo, vajce, kvások, cukor a múku. Zapneme na program „Cesto“ tak, aby sa to spracovalo a približne pol hodinu kyslo.

  2. 2

    Potom cesto vyberieme a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto potrieme roztopeným maslom, posypeme cukrom a posypeme škoricou, kakaom a hrozienkami. Pomocou fólie cesto zatočíme. Zatočenú roládu nakrájame na 3cm hrubé kolieska a poukladáme na plech.

  3. 3

    Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia