Bezlepkové škoricové a kakaové osie hniezda
, 8. decembra 2009
Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku. Je dôležité, aby ľudia s týmto ochorením Zobraziť celý popis Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku. Je dôležité, aby ľudia s týmto ochorením dodržiavali prísnu životosprávu s vynechaním lepku (napríklad obilniny).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vlažného mlieka dáme štipku cukru a rozdrobíme droždie a necháme kvasiť. Medzitým zmiešame múku so soľou, jablkovou vlákninou a psyliom. Do pekárničky dáme rozpustené maslo, vajce, kvások, cukor a múku. Zapneme na program „Cesto“ tak, aby sa to spracovalo a približne pol hodinu kyslo.
- 2
Potom cesto vyberieme a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto potrieme roztopeným maslom, posypeme cukrom a posypeme škoricou, kakaom a hrozienkami. Pomocou fólie cesto zatočíme. Zatočenú roládu nakrájame na 3cm hrubé kolieska a poukladáme na plech.
- 3
Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu