Bezlepkové orechové pečivo

Bezlepkové orieškové keksíky

Autor receptu: novalim

Ak si radi namáčate vianočné pečivo do čaju alebo kávy, pripravte si podľa nášho receptu tieto úžasné orieškové keksíky bez lepku.* Skombinovali sme našu zmes Promix UNI s ryžovou múkou a lieskovými orechmi a vzniklo nám krásne chrumkavé, bezlepkové vianočné pečivo. Pochutnajte si s nami aj vy!

20 (+ odležanie) minút
príprava
30+30 minút
na 180/120 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Pridáme oba druhy bezgluténových múk a zapracujeme ich dôkladne, ale opatrne do bielkového snehu. Nakoniec primiešame lieskovce.
  2. Formu na srnčí chrbát (alebo chlebík) vytrieme tukom a vysypeme ryžovou múkou. Dáme do nej pripravenú zmes na keksíky, uhladíme povrch a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi pol hodinu.
  3. Potom vyberieme z rúry, necháme krátko vychladnúť a koláč vyklopíme z formy. Keď vychladne, zabalíme ho do alobalu a necháme do druhého dňa odpočívať.
  4. Na druhý deň koláč ostrým tenkým nožom nakrájame na tenké plátky, naukladáme ich na plech s papierom na pečenie a v rúre na nižšej teplote (120 °C) ich dosušíme do chrumkava. Bude to trvať asi pol hodinu.
  5. Keksíky dlho vydržia, skladujeme ich v uzavretej sklenenej alebo plechovej nádobe.