Bezlepkové orechové pečivo
Bezlepkové orieškové keksíky
Autor receptu: novalim
Ak si radi namáčate vianočné pečivo do čaju alebo kávy, pripravte si podľa nášho receptu tieto úžasné orieškové keksíky bez
lepku.* Skombinovali sme našu zmes Promix UNI s ryžovou múkou a lieskovými orechmi a vzniklo nám krásne
chrumkavé, bezlepkové vianočné pečivo. Pochutnajte si s nami aj vy!
20 (+ odležanie) minút príprava |
30+30 minút na 180/120 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Pridáme oba druhy bezgluténových múk a zapracujeme ich dôkladne, ale opatrne do bielkového snehu. Nakoniec primiešame lieskovce.
- Formu na srnčí chrbát (alebo chlebík) vytrieme tukom a vysypeme ryžovou múkou. Dáme do nej pripravenú zmes na keksíky, uhladíme povrch a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi pol hodinu.
- Potom vyberieme z rúry, necháme krátko vychladnúť a koláč vyklopíme z formy. Keď vychladne,
zabalíme ho do alobalu a necháme do druhého dňa odpočívať.
- Na druhý deň koláč ostrým tenkým nožom nakrájame na tenké plátky, naukladáme ich na plech s papierom na pečenie a v rúre na nižšej teplote (120 °C) ich dosušíme do chrumkava. Bude to trvať asi pol hodinu.
- Keksíky dlho vydržia, skladujeme ich v uzavretej sklenenej alebo plechovej nádobe.