Bezlepkové linecké koláčiky
Foto: novalim
Linecké koláčiky majú pôvod v susednom Rakúsku ale obľubu si našli aj mimo tejto krajiny. Linecké koláčiky sa u nás pečú na Vianoce, na Zobraziť celý popisLinecké koláčiky majú pôvod v susednom Rakúsku ale obľubu si našli aj mimo tejto krajiny. Linecké koláčiky sa u nás pečú na Vianoce, na Veľkú noc, ale vlastne aj kedykoľvek, keď má človek chuť na dobré domáce keksíky. Aby ani bezlepkáči neostali ukrátení, ponúkame vám dnes návod, ako si z našej univerzálnej bezlepkovej múky Promix UNI upiecť tie najlepšie krehké bezlepkové linecké koláčiky.
porcií
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Múku Promix UNI s kypriacim práškom a práškovým cukrom preosejeme, pridáme vanilkový cukor, zmäknuté maslo alebo rastlinný tuk a vajcia a vypracujeme ručne hladké cesto. Toto cesto sa dá použiť aj ihneď na pečenie, odporúčame vám však nechať ho odstáť aspoň 15 minút pri izbovej teplote. Môžete si ho pripraviť aj deň vopred a uchovať v chladničke zabalené v potravinovej fólii, potom ho však treba nechať aspoň hodinu pred pečením pri izbovej teplote popustiť.
- 2
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme koláčiky. Pečieme ich na plechu vystlanom papierom na pečenie, v rozohriatej rúre na 210 stupňov asi 8-10 minút, kým sa koláčiky nezačnú sfarbovať do zlatista.
- 3
Upečené koláčiky necháme vychladnúť na plechu. Vždy po dva ich potom zlepujeme lekvárom a povrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo dozdobiť roztopenou čokoládou.
- 4
Bezlepkové linecké koláčiky vydržia v uzavretej nádobe aj niekoľko dní.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu