Bezlepkové broskyne (fotorecept)

Autor receptu: katherinkatka

Drobné piškótové zákusky.

25
porcií

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Z vajec a cukru vyšlaháme penu, pridáme múku zmiešanú s praškom do pečiva, nakoniec pridáme vodu. Formičky vymažeme olejom a naplníme asi do 3/4 - narastú. Dáme upiecť.
  3. Upečené necháme vychladnúť a opatrne vyberieme. Ešte za tepla je dobre jemne vydlabať diery do stredu.
  4. Krém si pripravíme podľa návodu na sáčku Zlatého klasu Dr. Oetker. - mlieko - zlatý klas-vanilínový cukor. Necháme vychladnúť. Ak je plnka tekutá treba pridať ešte maslo.
  5. Do vydlabaných dier dáme krém a dve polovičky spojíme.
  6. Gulôčku polejeme troškou farebnej vody (štipka farbiva, voda, rum - môže sa vynechať), netreba dávať veľa, lebo cesto sa rozmočí. A poliate ich obaľujeme v kryštálovom cukre. AK použijeme iné farbivo môžeme mať napr. jablka.