Bezlaktozová čokoládová torta

dorenika - fotkadorenika, 22. mája 2013
Bezlaktozová čokoládová torta
Foto: dorenika

Chutná a hlavne bezpečná torta pre ľudí z intoleranciou na laktozu.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

150 g
30 g
200 g
2 PL
4 PL
150 g
2 PL
1 balenie
300 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som použila 2 plechy s priemerom 15cm.Všetky suché suroviny okrem pudingu zmiešame spolu a všetky mokré (okrem mlieka) v inej miske.Potom vlejeme vodovú zmes do múkovej a dobre premiešame.Vlejeme do paperom vystlaných plechov (ja som nepoužila a sa mi rozpadol).A dáme piecť na 20min na 190 stupňov.

  2. 2

    250ml mlieka dáme zohriať do hrnca a v 50 rozmiešame prášok spolu s 2PL hnedého cukru.Keď je mleiko horúce vlejeme za stáleho miešania pudingovú zmes,a varíme až dokým nedosiahneme požadovanú hustotu.Prelejeme do misky a necháme vychladnuť.Nakrájame si banán na kolieska.

  3. 3

    Vyberieme plechy s korpusmi a spodný potrieme pudingom a poukladáme naňho banány.Prekryjeme hornou častou ktor posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
no neviem ci je bezepecna pre ludi co nemozu laktozu ked si pridala smotanovy puding. Ved v nom je nieco od mlieka!!!!!! a nie je to iba umela aroma
Dcera si kupuje praskove pudingy bez laktozy( nie su smotanove), pretoze je aj veganka, tvoj recept vyskusam