Foto: dorenika
Chutná a hlavne bezpečná torta pre ľudí z intoleranciou na laktozu.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Ja som použila 2 plechy s priemerom 15cm.Všetky suché suroviny okrem pudingu zmiešame spolu a všetky mokré (okrem mlieka) v inej miske.Potom vlejeme vodovú zmes do múkovej a dobre premiešame.Vlejeme do paperom vystlaných plechov (ja som nepoužila a sa mi rozpadol).A dáme piecť na 20min na 190 stupňov.
- 2
250ml mlieka dáme zohriať do hrnca a v 50 rozmiešame prášok spolu s 2PL hnedého cukru.Keď je mleiko horúce vlejeme za stáleho miešania pudingovú zmes,a varíme až dokým nedosiahneme požadovanú hustotu.Prelejeme do misky a necháme vychladnuť.Nakrájame si banán na kolieska.
- 3
Vyberieme plechy s korpusmi a spodný potrieme pudingom a poukladáme naňho banány.Prekryjeme hornou častou ktor posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
smotanová aróma sa využíva v kozmetike, v pudingu o nej neviem. ale vyrába sa smotanový "bezlaktózový" puding všľahaním dusíka - pozri si tieto linky:
www.akv.sk/index.php?id=300&option=com_content...
www.glutenfree-eu.cz/shop/bezlaktozove-mlecne-vyrobky/178-be...
pozri zloženie - nie je tam žiadna smotanová aróma, píše sa o prírodnej aróme, nie o smotanovej.
mňa skúšať netreba, nič so m nerozoberala.
smotanová aróma nie je vtip !!!
www.nikl.sk/p223-smotana.php...
@angast mozno preto tie ryby zaberaju, lebo si myslia, ze je to kozmetika :-)
ale tá klobasková aróma do pálenky - to by buli raňajky :-)))
potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDetail/ProductDetail/20020...
V tomto pudingu niet ani stopy po smotane,tak-tak.