Bezlaktozová čokoládová torta

Autor receptu: dorenika

Chutná a hlavne bezpečná torta pre ľudí z intoleranciou na laktozu.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Ja som použila 2 plechy s priemerom 15cm.Všetky suché suroviny okrem pudingu zmiešame spolu a všetky mokré (okrem mlieka) v inej miske.Potom vlejeme vodovú zmes do múkovej a dobre premiešame.Vlejeme do paperom vystlaných plechov (ja som nepoužila a sa mi rozpadol).A dáme piecť na 20min na 190 stupňov.
  2. 250ml mlieka dáme zohriať do hrnca a v 50 rozmiešame prášok spolu s 2PL hnedého cukru.Keď je mleiko horúce vlejeme za stáleho miešania pudingovú zmes,a varíme až dokým nedosiahneme požadovanú hustotu.Prelejeme do misky a necháme vychladnuť.Nakrájame si banán na kolieska.
  3. Vyberieme plechy s korpusmi a spodný potrieme pudingom a poukladáme naňho banány.Prekryjeme hornou častou ktor posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!