Foto: momi
Moj syn pri každom nakupovaní z nákupného vozíka vykrikuje "banániky banániky". Banániky poctivo kúpim, ale doma kupodivu stratia svoj povodný šarm a synček o Zobraziť celý popisMoj syn pri každom nakupovaní z nákupného vozíka vykrikuje "banániky banániky". Banániky poctivo kúpim, ale doma kupodivu stratia svoj povodný šarm a synček o ne (ako aj o akékoľvek iné ovocie a zeleninu) prestane javiť záujem. Čo s banánmi? Čo s prezretými banánmi? Príprava tohto koláča je super jednoduchá a chutí výborne.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Všetko ingrediencie rozmixujeme do hladka v mise.
- 2
Do vymastenej a kakaom vysypanej okrúhlej formy nalejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 C cca 40 minút. (podľa typu rúry, priebežne kontrolujeme).
- 3
Medzitým si pripravíme polevu - zohrejeme šľahačku, pridáme kúsky čokolády, za stáleho miešania varíme, odstavíme, keď sa začnú tvoriť bublinky, ale nesmie to prejsť varom. Ešte teplou polevou polejeme ešte teplý koláč. Posypeme orieškami. Kto má rád može koláč pred naliatím polevy potrieť džemom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale poučila som sa, v ktorýchsi babských radách som sa dočítala, že keď stopky banánov zabalíme (mikroten, fólia, dokonca alobal, ale ten som neskúšala), budú dozrievať pomalšie. A predstav si, funguje to, päť banánov na päť dní v pohode vydrží a ten posledný je najlepší, najsladší, a ešte stále nie fľakatý.
A zo synovej averzie k zeleninke a ovociu si nič nerob, mám tri deti, päť vnúčeniec, tiež odmietali a nakoniec to začali jesť, niektoré skôr, niektoré neskôr, hlavne ho nenúť, nech si nevypestuje odpor.