Banánový kokteil na dva spôsoby fotorecept
Jednoduchý, chutný, rýchly a podľa prísad, ktoré si zvolíte aj zdravý banánový kokteil.
porcia
príprava
Suroviny
| Prvý spôsob: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 1-2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 200-250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Druhý spôsob: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1-2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 200-250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Bonus: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najlepšie je takto spotrebovať už prezreté banány, tie sú sladké a netreba veľa cukru. Uvedené množstvá sú na 1 porciu, teda 1 pohár. Pri prvom spôsobe banán nalámeme na menšie kúsky alebo nakrájame. Rozmixujeme s trochou mlieka. Je to preto, aby potom neboli hrudky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Nalejeme mlieko. Ja som robila dve porcie, preto tam je až toľko ml.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Rozmixujeme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Máme hotový prvý kokteil podľa "menej zdravého" spôsobu.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pri druhom spôsobe prípravy opäť nakrájame banán a rozmixujeme s trochou mlieka. Potom prisypeme škoricu, koľko kto chce, môžeme však použiť aj vanilkový extrakt.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Pridáme med, dve PL by mali bohato stačiť na 250 ml kokteilu.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Rozmixujeme, teda zmiešame prísady a máme druhý kokteil prichystaný zdravším spôsobom.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Úplne najzdravšie z týchto troch spôsobov je rozmixovať iba banán a pridať mlieko. Takto získate chutný, i keď menej sladký nápoj.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Na oslavy, pre deti, pre návštevy, keď je horúce leto alebo aj zima... U nás je to osvedčené už celé roky :)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Skúšala som vyrábať už aj jahodový, broskyňový a iné, skúšala som aj s jogurtom a podobne a máš pravdu, je to chutnejšie a sviežejšie vďaka kyslastej chuti jogurtu. :)
No to je skvely napad, s džemom to ešte vyskúšam. Aj to jabĺčko znie dobre. Ďakujem veľmi pekne za radu :)