Tartaletky
Tartaletky

Banánovo-malinové mini tartaletky s karamelovou polevou

siuuu - fotkasiuuu, 6. marca 2023
Banánovo-malinové mini tartaletky s karamelovou polevou
Foto: siuuu

Moje obľúbené chute. Tentoraz na spôsob lenivej gazdinej... pretože som použila hotové košíčky, aj keď polotovary v kuchyni používam veľmi málo. Tartaletky ako Zobraziť celý popisMoje obľúbené chute. Tentoraz na spôsob lenivej gazdinej... pretože som použila hotové košíčky, aj keď polotovary v kuchyni používam veľmi málo. Tartaletky ako dezert sa mi páčia, ale v klasickej veľkosti sú pre mňa osobne veľké. A takéto mini formičky neviem či vôbec existujú, ale mne práve svojou veľkosťou (priemer 35 mm) vyhovujú, sú to také sladké jednohubky, ktoré iba zľahka pohladia chuťové poháriky.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2023/03/malinovo-bananove-minitartaletky-s.html

15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

15 ks (hotové)
200-250 g mrazené
2-3 PL
1-2 PL
2-3 PL (Lotus)
1-2 ks
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme džem a krém. Na džem rozvaríme mrazené maliny spolu s vodou, popučíme, pridáme cukor, povaríme, prepasírujeme a zvaríme na požadovanú hustotu, prípadne ak sa ponáhľate, môžete zahustiť 1-2 ČL zemiakového škrobu rozmiešaného vo vode. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Potom si pripravíme krém - na krém jednoducho rozpustíme na úplne slabom plameni Lotus nátierku, za stáleho miešania - pozor, trvá to iba 1-2 minútky a treba stále miešať. Ešte teplé dáme do cukrárskeho vrecka, zatvoríme a necháme sčasti vychladnúť - krém nesmie byť veľmi riedky ani príliš hustý, taký aby sa dal pekne naliať.

  3. 3

    Džem pomocou vrecka dáme na dno košíčkov, do každého košíčka vložíme koliesko banánu, zľahka pritlačíme... vložené kolieska banánu som zabudla odfotiť.

    Banánovo-malinové mini tartaletky s karamelovou polevou - obrázok 3
  4. 4

    Navrch nalejeme karamelovú polevu. Ozdobíme podľa chuti ... ja som použila chrumkavé kúsky a lyofilizované (mrazom sušené) maliny.

    Banánovo-malinové mini tartaletky s karamelovou polevou - obrázok 4

Diskusia k receptu

kucharka
Krása.
Talentovaná dievčina… Nevadí, že košíčky sú kupované…. mne sa zdá, že ty by si aj z paštéty z konzervy vykúzlila umelecké dielo! :-))
farbuska
Super návod najmä pre príležitosť, keď čas tlačí. Jednoduché, efektné a nepochybne chutné. Určite niekedy využijem. Vďaka.
2x siuuu a sobon
sobon
Velmi pekne, kazdy si obcas veci zjednodusi, velmi efektne, ja by som aj kupovane mala ucapkane a ufulane😂😂hlavne ze chuti…
siuuu
@sobon (6.3.2023 20:18)

Veľmi mi pomáha plniť pomocou cukrárskych vreciek - inak by som ich aj ja mala zacapkané ;-)
nikola166
Milujem pripravovať tartaletky, tie tvoje vyzerajú super, plnka musí byť výborná, určite vyskúšam niekedy.