Banánovo-čokoládové potešenie

smuuk043 - fotkasmuuk043, 14. novembra 2013
Banánovo-čokoládové potešenie
Foto: smuuk043

Banány a čokoláda.....to je kombinácia za všetky drobné, nie?:)

Suroviny

5 ks
140 g
70 g
20 g
3/4 ČL
krém:
200 g
2 téglik
100 g
60-70 g
70 g




Postup

  1. 1

    Deň dopredu si pripravíme krém: nad parou rozpustíme čokoládu s maslom,potom vlejeme celý jeden kelímok a trištvrte druhého smotany(štvrtinu si necháme do dokončenia ráno), a vmiešame kakao s cukrom. Všetko miešame spolu až do spojenia surovín. Miešať dôkladne, aby neostali hrčky od kakaa.Alebo ak chcete,môžete kakao vmiešať najprv do šľahačky, a až potom vmiešať k čokoláde. Necháme vychladnúť a v chladničke stuhnúť do rána.

  2. 2

    Bielka vyšľaháme do snehu a postupne všľaháme cukor, kým je cukor rozpustený. Potom na nízkych otáčkach všľaháme žltky. Nakoniec ručne vmiešame múku s prdopom a kakaom. Cesto vylejeme na vypapierovaný menší plech a dáme upiecť asi 15min na 190 stupňov.

  3. 3

    Krém vyberieme z chladničky. Mal by byť taký dosť hustý. Vylejeme zvyšnú smotanu, čo sme si odložili, a vyšľaháme aby bol pekný hladký.Keby náhodou bol ešte dosť tuhý, možno troška mliečka prsknúť.

  4. 4

    Cesto potrieme džemom, a natrieme troška krému. Na to naukladáme na koliečka nakrájané bannány(mala som 3väčšie kusy),a dáme zvyšok krému. Pekne krém vyhladíme, a ozdobíme vrch šľahačkou.

Diskusia k receptu

eviana
Tento zákusok milujeme, skvelá kombinácia chutí a veru už dosť dávno som ho nerobila, naposledy v máji vo forme synovej torty k 18, ďakujem za pripomenutie :) Máš ho krásny, cukrársky dokonalý :)
smuuk043
Ďakujem:) priateľ mal z neho obrovskú radosť,chuťovo mu pripomínal brownies, čo som dávnejšie robila,aj ked neviem prečo heh :DD
babkamt
takýto čokoládový koláčik môžem aj o polnoci :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia