Foto: smuuk043
Banány a čokoláda.....to je kombinácia za všetky drobné, nie?:)
Postup
-
1
Deň dopredu si pripravíme krém: nad parou rozpustíme čokoládu s maslom,potom vlejeme celý jeden kelímok a trištvrte druhého smotany(štvrtinu si necháme do dokončenia ráno), a vmiešame kakao s cukrom. Všetko miešame spolu až do spojenia surovín. Miešať dôkladne, aby neostali hrčky od kakaa.Alebo ak chcete,môžete kakao vmiešať najprv do šľahačky, a až potom vmiešať k čokoláde. Necháme vychladnúť a v chladničke stuhnúť do rána.
- 2
Bielka vyšľaháme do snehu a postupne všľaháme cukor, kým je cukor rozpustený. Potom na nízkych otáčkach všľaháme žltky. Nakoniec ručne vmiešame múku s prdopom a kakaom. Cesto vylejeme na vypapierovaný menší plech a dáme upiecť asi 15min na 190 stupňov.
- 3
Krém vyberieme z chladničky. Mal by byť taký dosť hustý. Vylejeme zvyšnú smotanu, čo sme si odložili, a vyšľaháme aby bol pekný hladký.Keby náhodou bol ešte dosť tuhý, možno troška mliečka prsknúť.
- 4
Cesto potrieme džemom, a natrieme troška krému. Na to naukladáme na koliečka nakrájané bannány(mala som 3väčšie kusy),a dáme zvyšok krému. Pekne krém vyhladíme, a ozdobíme vrch šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu