Banánová praženica

Autor receptu: rufik7

Nestihol som to dnes ráno, ale snáď vás inšpirujem na dobré nedeľné raňajky alebo stále obľúbenejší "brunch". Praženica - raňajkové jedlo, ktoré už je chuťovo tak obyčajné, že je robené skôr z nutnosti (alebo lenivosti), než z pôžitku. Pritom poskytuje nevídané možnosti:

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame 3/4 banánu na veľmi malé drobné kocky. Do misky rozbite všetky vajcia, vyhnete sa tak problémom typu padnutej škrupinky v panvici, pokazeného vajca alebo nerovnomerného varenia jednotlivých vajec. Na miernom ohni (4 - 5 z 9) roztavíme maslo a pridáme vajcia. Osolíme väčšou štipkou soli. Akonáhle rôsolovitá kaša začne naberať formu, vytlačíme do nej tavený syr a poriadne zmiešame dohromady. Následne pridáme nakrájaný banán a ešte minútu povaríme. Podávame bez pečiva, hoci nevadí to jesť aj s ním. Táto praženica je však oveľa sýtejšia ako jej obyčajná sestra a sladšia chuť sa trochu bije s pečivom.
  2. Následne pridáme nakrájaný banán a ešte minútu povaríme. Podávame bez pečiva, hoci nevadí to jesť aj s ním. Táto praženica je však oveľa sýtejšia ako jej obyčajná sestra a sladšia chuť sa trochu bije s pečivom. Tip: Nepovedzte vašim známym, o čo konkrétne ide - nech hádajú, spestríte si tak raňajky o pár vtipných nápadov :) Mne takto napríklad vnukli marhuľový džem, ktorý som neskôr vymenil za banán a výsledok bol tiež super.