Bamie [okra s kuracím mäsom v paradajkovej omáčke]

Autor receptu: hjarta

Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Bamie [Okra] je znama aj v Europe. Predava sa cerstva ale aj mrazena. Kto ma moznost moze si urobit aj susenu.Bamie sa pripravuje z jahnacieho, baranieho masa, hovadzieho masa, kuracieho masa. Patri madzi moje oblubene jedla, pripravuje sa bezne k obedu, navstevam atd.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. priprava- kurca si umyjeme, cibulu si pokrajame na drobno, baranie mastne si pokrajame a dame do hrnca a trosku oprazime. pridame kurca, trosku osmazime a zalejeme vodou a nechame varit. Pokrajame si paradajky na drobne kocky a pridame ku kurcatu. pridame koreniny, sol a nechame varit, kym sa kurca neuvari.
  2. ocistime si bamie tak, ze klobucik odrezeme, a kusok zo spicu. Umyjeme a mozeme nechat namocene. Ked sa nam kurca uvarilo, vyberieme na tanier a nechame vychladnut. Do vyvaru dame bamie [ okra] a varime cca 10-15 minut. Musi byt makka. Ke uz mame Bamie makke, pridame paradajkovy pretlak, a povarime cca 5 minut. Odstavime, pridame pretlaceny cesnak, dochutime a podavame. Priloha ryza. Dobru chut.