Baklažánová nátierka

miomatka - bez fotkymiomatka, 30. júla 2014
Baklažánová nátierka
Foto: miomatka

ideálne na večeru, chutné a ľahké

4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
1 ks
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarený cícer rozmixujeme.

  2. 2

    Baklažán dáme vcelku piecť do teplovzdušnej rúry na 170 °C na cca 45 min.

  3. 3

    Po vychladnutí ho ošúpeme a spolu s cícerom a cesnakom ho vymixujeme na hladkú pomazánku.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
skusila by som aj ja,len neviem, ktory druh baklazanu sa vola thajsky,skoda,ze si nepridala obrazok z neho,verim,ze mnohi z nas to nebudu vediet,velmi by to pomohlo,no dame aky mame a vyskusame
@jozka2 - prepac, preklepol sa mi v recepte ten baklazan, myslela som obycajny, nie thajsky. Uvareny a rozmixovany cicer ma v sebe uz vodu, vodovy je aj baklazan, takze konzistencia je ok, ale pripadne vies zriedit.
Nahoda tomu chtela, ze jsem uklizela mrazak a naslapytlík s varenou cizrnou a dokonce i opeceny lilek :-) Okamzite jsem si vzpomnela na tuhle pomazanku a uz je na svete a zitra i hoste ochustnaji! pridala jsem jeden strouzek cesneku, citronovy olej a trosku stavy citronove. Pomazanka je pikantnejsi. Pecka recept, diky, lilek s cizrnou by me opravdu nenapadl!!!



@miomatka kdyz se divam na tvuj obrazek, mas zrejme vic lilku nez ciceru. ale on je ten pomer celkem jedno. Ja jsem dala co bylo :-)
@jozka2 jakykoliv lilek a kdyz se ti to bude zdat huste, nared troskou vody z vareneho ciceru, citronovou stavou a olejem . Urcite pomazanku udelaj, je to špica!
to aj ja niekedy vyskúšam, teraz mám tiež baklažánovú spravenú. Cícer mám veľmi rada, tiež by ma to nenapadlo, ale viem si to predstaviť. Dík za recept.
dakujem za take mile reakcie, mozem len suhlasit, je to fakt velmi chutne a vidim ze so zopar vylepseniami to bude este vacsia pecka ;-) dik za napady!

Pridaj komentár k receptu: