Bagety s púpavovým medom a pšeničnými vločkami

Autor receptu: subas

Tento recept je vlastný, overený a výborný, treba mať však príslušenstvo na pečenie bagiet a určitú zručnosť pri príprave bagiet.

4
porcie
2:20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny vložíme do nádoby v poradí: vlažná voda, púpavový med, droždie. Potom pridáme obe múky s nakoniec soľ. Zvolíme program na prípravu bagiet.
  2. Po zaznení signálu treba cesto vybrať z pekárne a rozdeliť na 4 rovnaké časti. Ručne vytvarujeme bagety, najprv vypracujeme 4 rovnaké bochníčky, potom cesto prekladáme tak, aby sme prekryli stále 1/3 cesta, takto postupujeme 3x a necháme krátko podkysnúť.
  3. Bagety vložíme do podstavca na prípravu bagiet. Potreme vodou a posypeme pšeničnými klíčkami a pečieme.