Bagetka s cesnakovým maslom

pejoluck - fotkapejoluck, 29. marca 2011
Bagetka s cesnakovým maslom
Foto: pejoluck

Hodí sa ako príloha k viacerým druhom jedál.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks
5 ks - strúčiky
200 g
 nasekana




Postup

  1. 1

    Predhrejme rúru na 175ºC.

  2. 2

    Do misky dáme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať, soľ a korenie (podľa chuti) a poriadne to premiešame.

  3. 3

    Bagetu nakrájame diagonálne na 2-3cm krajce, ale neprekrájame je uplne dokonca. Jednotlivé krajce od seba odtiahneme a poriadne namastíme cesnakovým maslom. Zvyšné maslo rozotrieme po vrchu bagety.

  4. 4

    Bagetu položíme do stredu alobalu a zabalíme ju. Dáme ju do stredu rúry a pečieme 10min. Potom ju otočíme a pečieme ďalších 10min. a vyberieme z rúry.

  5. 5

    Dokrájame bagetu do konca na malé krajce a podávame. (najlepšie k polievkam, cestovinám a pod.)

Diskusia k receptu

dublinka
mňammmm, v Paríži som jedávala, veľmi dobré!!! Vďaka za pripomenutie!
evicka63
mmmmňňňňňňaaaaaammm, cesnakové veci môžeme celá rodinka, ukladám do KK a posielam recept aj "detičkám" dúfam, že ma prekvapia a pozvú ma niekedy ha ha
používateľ nemá avatar
mb
mb
vypada to prudko jedle, dakujem, ukladam
maartina
..tak toto milujem :), či už doma alebo pri letných grilovačkách si to robievame ku grilov.mäsku či zelenine, mňam ...odporúčam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia