Bagetka s cesnakovým maslom

Autor receptu: pejoluck

Hodí sa ako príloha k viacerým druhom jedál.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejme rúru na 175ºC.
  2. Do misky dáme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať, soľ a korenie (podľa chuti) a poriadne to premiešame.
  3. Bagetu nakrájame diagonálne na 2-3cm krajce, ale neprekrájame je uplne dokonca. Jednotlivé krajce od seba odtiahneme a poriadne namastíme cesnakovým maslom. Zvyšné maslo rozotrieme po vrchu bagety.
  4. Bagetu položíme do stredu alobalu a zabalíme ju. Dáme ju do stredu rúry a pečieme 10min. Potom ju otočíme a pečieme ďalších 10min. a vyberieme z rúry.
  5. Dokrájame bagetu do konca na malé krajce a podávame. (najlepšie k polievkam, cestovinám a pod.)