Bagetka s cesnakovým maslom
Autor receptu: pejoluck
Hodí sa ako príloha k viacerým druhom jedál.
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup
- Predhrejme rúru na 175ºC.
- Do misky dáme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať, soľ a korenie (podľa chuti) a poriadne to premiešame.
- Bagetu nakrájame diagonálne na 2-3cm krajce, ale neprekrájame je uplne dokonca. Jednotlivé krajce od seba odtiahneme a poriadne namastíme cesnakovým maslom. Zvyšné maslo rozotrieme po vrchu bagety.
- Bagetu položíme do stredu alobalu a zabalíme ju. Dáme ju do stredu rúry a pečieme 10min. Potom ju otočíme a pečieme ďalších 10min. a vyberieme z rúry.
- Dokrájame bagetu do konca na malé krajce a podávame. (najlepšie k polievkam, cestovinám a pod.)